Dolar 32,4079
Euro 34,7973
Altın 2.402,53
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

EMEP’ten Mızraklı Ailesine Ziyaret:

EMEP’ten  Mızraklı Ailesine Ziyaret:
REKLAM ALANI
29 Aralık 2022 23:56
1.274

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Selçuk Mızraklı’nın Ailesine dayanışma ziyaretinde bulundu, yılbaşını kutladı.

 

ARA REKLAM ALANI

Ziyarette konuşan Akdeniz, İstanbul Büyükşehir Belediye’sine hakkında açılan ‘terör’ soruşturmasına ve Soylu’nun Selçuk Mızraklı hakkındaki sözlerine atıf yaparak, “İstanbul Diyarbakır’ı yanına almadan bu saldırıları püskürtemez” dedi. Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı ise dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

 

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, beraberindeki heyet ile görevden alındıktan sonra tutuklanan Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın eşi Zeynep Mızraklı ve ailesine dayanışma ziyaretinde bulundu.

 

Akdeniz, ziyarette Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 8 aylık cezanın Yargıtayca bozulması sonrası hukuki sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin bilgi aldı.

 

Selçuk Mızraklı ve hücre arkadaşı Selahattin  Demirtaş’ın durumuna ilişkin bilgi veren Zeynep Mızraklı, “Enerjileri çok iyi, umutlular. Umarım onların hissiyatı ülkeye yansır”dedi.

 

“İSTANBUL, DİYARBAKIR’I YANIMA ALMADAN SALDIRILARI PÜSKÜRTEMEZ”

 

Ziyarette konuşan Aldeniz, Diyarbakır ve bölge illerinin yıllardır kayyumla yönetildiğini hatırlatarak şunları söyledi; “Diyarbakır’da ve bölge illerinde atanan kayyumlarla bir model oluşturuldu. Şimdi İBB’ de bir ‘terör’ soruşturması açtılar. İktidar kendi dışındaki herkesi terörist görüyor, İBB’ye yönelik kuşatma aslında kayyuma giden başka bir biçim.Ben ve partim Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararın karşısında ilk andan itibaren durduk. Diyarbakır’ın da yanında durulması gerektiğini bilerek buradayız. İstanbul Diyarbakır’ı yanına almadan bu saldırıları püskürtemez.”

 

DAYANIŞMA VE ORTAK MÜCADELE VURGUSU

 

Selçuk Mızraklı’nın geçtiğimiz günlerde Evrensel’e verdiği röportajda söylediği ‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ sözlerini hatırlatan Akdeniz, “Hem Emek Partisi olarak hem de Emek ve Özgürlük İttifakı olarak 2022 yılında çok yoğun bir hazırlık yaptık. 2023 eşitlik, adalet ve özgürlüğe bir adım daha yaklaştığımız bir yıl olucak.Dayanışmanın, birlikte mücadelenin güçlenmesi lazım. Karşı karşıya olduğumuz saldırılar karşısında yüksek dayanışmaya ihtiyacımız var.” dedi.

 

“YAKIN GELECEKTE HER ŞEY DEĞİŞECEK”

 

Dayanışmanın güç verdiğini söyleyen Zeynep Mızraklı ise, “Gerçekten bu süreçte bu çok önemli. Dayanışma, birlik ruhu. Her şey ellerinde, çok sayıda saldırı var ve insanların birlikte hareket etmesinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Bu birliği bozmak, dayanışmayı kırmak ve korkuyu perçinlemek istiyorlar. Bu dayanışma, bu güç birliği çok önemli. Eminim yakın gelecekte her şey değişecek” diye konuştu.

 

Ziyarette Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Zeynep Mızraklı ve ailesi için barışın sembolü olarak aldığı zeytin ağacı hediyesini verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.