Dolar 32,7227
Euro 35,1125
Altın 2.449,28
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 31°C
Sal 32°C

Emekliye Ayrılan Valiye DTSO’dan ‘Helal Etmiyoruz’ Yanıtı Geldi

Emekliye Ayrılan Valiye DTSO’dan ‘Helal Etmiyoruz’ Yanıtı Geldi
REKLAM ALANI
26 Haziran 2024 00:31
149

Diyarbakır’da 18 Mayıs 2022’de göreve başlayan Vali Ali İhsan Su, yaş haddinden emekli olup ‘veda’ mesajı paylaştı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası da (DTSO) Vali Su’nun mesajına karşılık ‘Sayın Vali hakkımızı helal etmiyoruz’ başlıklı bir mesaj yayınladı.

Diyarbakır’a 18 Mayıs 2022’de atanan Vali Ali İhsan Su, yaş haddinden dolayı emekli oldu. Vali Su, 2013-2015 yılları arasında Düzce Valisi, 2015-2017 yılları arasında Şırnak Valisi, 2017-2022 yılları arasında Mersin Valisi olarak görev yaptı. 12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Diyarbakır Valiliği’ne atandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Vali Su, son mesaisinde X hesabından veda mesajı yayınladı.
Vali Ali İhsan Su’nun yerine yeni vali atanana kadar vekaleten Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi bakacak.
‘SİZİ ALLAH’A HAVALE EDİYORUZ’

Vali Su’nun paylaşımının ardından DTSO’nun X hesabından, ‘Sayın Vali hakkımızı helal etmiyoruz’ başlıklı bir mesaj yayınlandı. Mesajda, “Sizden önceki İl Valisi’yle taşınmalarında mutabık kaldığımız, 1. 2. ve 3. Küçük Sanayi Sitelerinin (KSS) il dışına taşınma projesinin arsa tahsisini keyfi bir şekilde engelleyip, Sanayi Sitelerinin kent dışına taşınmasını engellediğiniz için, 2021 yılında büyük emeklerle tapusu alınan Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi’nin arsalarının dağıtımını engelleyip, ilimize gelecek olan yatırımcıları engellediğiniz için, Türkiye’nin en fazla Coğrafi İşaret Tescili alan ve Mehdi Eker Bakanımız ile sizden önceki İl Valis’’nin de katkı sunduğu Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na tahsis edilen Gastro İnovasyon Merkezi’ni kapatmaya çalıştığınız için, İlimizin trafik sorununu büyük oranda ortadan kaldıracak olan ve Bakanlığın ödenek ayırmış olmasına rağmen Hafif Raylı Sistem Projesini başlatmadığınız için, Türkiye’nin ve bölgenin fuarlar konusunda merkezi olan Diyarbakır’da yeni fuar merkezinin yapılmasını engellediğiniz için, Sivil Toplum Örgütleri işbirliğinde başlatılan Lojistik Köy Merkezi Projesi 2024 sonunda bitmesi gerekirken henüz yüzde 5’inin yapılmasına göz yumduğunuz için, İlçelerimizde kurmak istediğimiz Küçük Sanayi Sitelerine (KSS) engel olduğunuz için, Kentteki meslek odalarının depremden sonra defalarca yaptığı uyarılara rağmen, çadır kenti Dicle Nehri kenarında kurduğunuz ve ilk yağmurda sökerek ülke kaynağını heba ettiğiniz için, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait Organize Sanayi Bölgesi hisselerini YİKOB’a devrederek, sanayicilerin belediyeden hizmet almasını engellediğiniz için, İlimizin güzide takımı Amedspor’a destek vermediğiniz gibi engelli takım ve altyapının belediyeden aldığı destekleri kestiğiniz ve Amedspor’un desteklere ulaşmasını engellediğiniz için, bu engellemeler dışında kentin gelişimine yönelik Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerekenleri yapmadığınız için, hakkımızı helal etmiyoruz, sizi Allah’a havale ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.