Dolar 32,3258
Euro 34,8332
Altın 2.394,20
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

“Elektrik Zammı Protestoları Bölgeye Yayılıyor”

Diyarbakır’da Ergani ve Silvan ilçeleri ile Mardin’in Kızıltepe ilçesinde elektrik zamları protesto edildi.

“Elektrik Zammı Protestoları Bölgeye Yayılıyor”
REKLAM ALANI
6 Şubat 2022 21:43
1.880

Diyarbakır’ın Ergani ve Silvan ilçelerinde çok sayıda kişi elektrik zammını yürüyüşle protesto ederken, bir elektrik protestosu da Kızıltepe’de oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

ERGANİ

 

Diyarbakır Ergani’de esnaf, elektrik faturalarının kira bedeli kadar geldiğini belirterek, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi (DEDAŞ) protesto etti. Esnaf, cadde ortasına pankart açarak zamlarla ilgili şikayetini dile getirdi. Grup adına açıklama yapan Gelecek Partisi ilçe başkanı Halim Tunç: “Esnaflarımız ve halkımız elektrik faturalarından dolayı perişan. Birçok esnafımız kepenklerini alışveriş yapılmadan kapatıyor. Özel değil devleti istiyoruz. Sosyal devletin artık sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.

 

 

SİLVAN

 

Elektriğe yapılan fahiş zammın faturaları yansımaya başlamasıyla başlayan protestolar sürüyor. Doğubayazıt, Yüksekova, Urfa, Marmaris’ten sonra Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde de zamlar protesto edildi. Silvan PTT binası önünde toplanan çok sayıda kişi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Silvan binasına doğru yürüdü. Vatandaşlar buradan kaymakamlık önüne geçerek açıklama yaptı. Yapılan açıklamada fahiş fiyatların ve zammın geri çekilmesi talep edildi.

 

MARDİN

 

Mardin’de, Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri, elektrik zamlarını protesto etti. Mardin Emek ve Demokrasi Platformu, elektrik zammını protesto etti. Artuklu ilçesinde bulunan Karayolları Parkında bir araya gelen platform bileşenleri, “Fahiş elektrik zamları geri çekilsin” pankartı taşıdı. Platform adına açıklamayı Elektrik Mühendisleri Odası Mardin Temsilcisi Serfiraz Kurtay yaptı. 2022 yılına zamlarla girildiğini belirten Kurtay, “Öncesi 300 kilovat tüketim yapan dar gelirli bir ailenin fatura bedeli 270 TL iken zam sonrası 478 TL oldu” dedi. Bölgede doğalgaza erişim imkanı olmadığı için ısınma ihtiyacının elektrikle karşılandığını söyleyen Kurtay, “Bu, günlük 7 saat elektrikli soba açan biri için 420 kilovat fazladan tüketim demektir. Zam öncesi 720 kilovat tüketim yapan dar gelirli bir ailenin fatura bedeli 690 TL iken zam sonrası bin 400 TL olmuştur” diye belirtti.

 

ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN

 

Asgari ücrete yapılan zamlarda bu oranların dikkate alınmadığını dile getiren Kurtay, “Tarifeli uygulamanın dar gelirliyi korumak amacıyla yapıldığı söylemi tamamen aklımızla dalga geçmektir. Burada korunan ne dar gelirli aileler ne de orta gelirli yurttaşlardır. Burda korunan sadece ve sadece özelleştirilmiş elektrik dağıtım şirketleridir. Dar gelirliyi çok düşünecekseniz, faturasına zam değil en azından indirim yapabilirdiniz” ifadelerini kullandı. Yurttaşın cebine gelir kaleminin kaşık ile verilip, gider kaleminin kepçeyle alındığını vurgulayan Kurtay, “Soyuluyoruz, soygun var” diyerek, zamların geri çekilmesi ve enerjinin kamulaştırılması çağrısında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.