Dolar 32,3656
Euro 34,7941
Altın 2.394,37
BİST 10.260,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Elektrik Şalterleri Kapalı Olmasına Rağmen Evin Duvar ve Musluklarında Elektrik Çarpıyor!

Elektrik Şalterleri Kapalı Olmasına Rağmen Evin Duvar ve Musluklarında Elektrik Çarpıyor!
REKLAM ALANI
20 Nisan 2024 12:13
97

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşadıkları evin duvar ve musluklarına dokunduklarında elektrik çarpıyor. Kiracı çözüm için elektrik şalterlerini kapatmasına rağmen yaptığı kontrollerde elektrik çarptığını keşfetti. 

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde 3 katlı bir binanın 1’inci katında 7 yıldır eşi ve 3 çocuğuyla oturan Cemil Tokak, evlerinin duvarları ve musluklarına dokunduklarında kendilerini elektriğin çarptığını söyledi. Yaklaşık 4 ay önce eşi mutfakta bulaşık yıkarken kendisini elektrik çarptığını, ardından banyo ve çocuk odasının duvarlarına da dokunduklarında aynı durumu yaşıyor. Tokak, çözüm için elektrik şalterini kapatıp kontrol ettiğinde duvar ve musluklarda elektrik çarptığını keşfetti.

ARA REKLAM ALANI

‘DUVARA KONTROL KALEMİYLE BAKTIM DUVARDA TAM VOLT ELEKTRİK VAR’

7 yıldır aynı evde kiracı olarak oturan Cemil Tokak, şalterleri kapatmasına rağmen akımın olduğunu söyledi. Tokak, “Yaklaşık 7 yıldır bu evde ikamet ediyorum. 2023 Aralık ayında çocuklar burada bulaşık yıkarken elektrik çarptığını söyledi. Bende kontrol kalemi ile kontrol ettiğim zaman elektrik sıkıntısı olduğunu anladım. Fayansları, duvarları kontrol ettim. Şalteri indirmeme rağmen yine elektrik akımı devam ettiğini fark ettim. Bende banyoda duş alırken elektrik çarptı. Şofbene baktım orada elektrik yok. Duvara kontrol kalemiyle baktım duvarda tam volt elektrik var. Enerji şirketini aradım, enerji şirketinden gelen ekip kendilerini ilgisi olmadığını söyleyerek geri gitti. Özel bir elektrik ustasının gelip bunu yapması gerektiğini söyledi. Burada benim 3 çocuğum var. Ben gurbetçi bir insanım ve çocuklarım burada tehlike içerisindedir. Kendi elektriğimi kessem dahi bu sıkıntımız devam ediyor. Evim şu anda elektrik panosu gibi. Kontrol kalemini nereye dokundursam tam nötr geliyor. Yani topraklama yok, sadece elektrik var. Elimi duvara verdiğim zaman çarpıyor. Bu elektrik akımının evimden kaynaklı olmadığını ve şalteri indirdiğim zaman da akım devam ediyor.” dedi.

‘ELLERİMİZ YARALIYKEN DAHA ÇOK ÇARPIYOR’

Çocukları için endişelendiğini belirten Tokak, “Banyo, tuvalette, mutfakta musluklarımızı açamıyoruz. Açtığımız zaman tekrar elektrik çarpıyor. Özellikle ellerimiz yaralıyken daha çok çarpıyor. Akım, mutfak, banyo, tuvalet ve çocuk odasında var. Kontrol kalemi ile kontrol ediyorum. Her yerde elektrik var. Ben evde rahat uyuyamıyorum. Gece uyumaya çalışırken bile ‘acaba benim çocuklarım kalkıp da tuvalete gider mi, musluğu açar mı, elektrik çarpar mı?’ diye rahat yatamıyorum. Ben kendim de uyku sersemi olarak direkt çeşmeyi tuttuğum zaman elektrik çarpıyor. Elektrik çarpmasıyla elimi geri çekiyorum. Korkuyorum. Bu sıkıntıların giderilmesini istiyorum.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.