Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Ehliyet Almak İsteyenlere Kötü Haber!

Ehliyet Almak İsteyenlere Kötü Haber!
REKLAM ALANI
12 Temmuz 2023 13:22
785

Diyarbakır’da yapılan toplantıda Güneydoğu Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Mansur Yılmaz ve Diyarbakır Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Hüseyin Bulut, artan maliyet nedeniyle kurs ücretlerine zam yapılacağını açıkladı.

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Ehliyet almak isteyenler seçim sonrası zamların sırasıyla açıklanmasından sonra sürücü kursları da bu zamlardan nasibini alacak.

Sürücü kursu fiyatlarına ülkede kendilerini ilgilendiren kalemlere sürekli zam geldiğini belirten Güneydoğu Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı Mansur Yılmaz ve Diyarbakır Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Hüseyin Bulut “Birinci sebep araç fiyatlarının artışı. Sıfır araç alamıyoruz ve ikinci araç alamıyoruz. Şu anda sıfır araç fiyatı 700 bin ama 2021 modeli aynı firmada 800 bin. Sıfır araçta altı ay gelmeyecek diyorlar. Bizlerde ülke gençlerine hitap eden bir kurumuz. Yüzde 65-70 oranında 18-21 yaş arası grup katılım gösteriyor. Bu fiyatlardan dolayı kötü araçlarla eğitim vermek zorunda kalıyoruz. Bu araçları alabilmemiz için fiyatların yukarı çekilmesi gerekiyor. İkinci sebep ise sigorta. Her firma sürücü kursuna kasko yapmıyor.  Sigortamız geçen sene bin 800 iken bu sene 6 bin lira. Her kurumda en az beş altı araç olduğunu düşünürseniz bu çok ciddi bir fark” dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI DA BİZLERİ ETKİLİYOR

Asgari ücret zammına değinerek bununda bir diğer sebep olduğunu söyleyen Yılmaz ve Bulut, “Bugün kayıt yaptıran kişi 1 ay sonra derse geliyor. Bugün aldığımız kayıt ücretiyle bir ay sonra ders vermeye başlayınca kayıp yaşıyoruz. Kurumlarda çalışan kişi sayısını da düşününce asgari ücret zammından dolayı da bir kayıp yaşayacağız” diyerek kursların maddi zorluklarından bahsetti.

EĞİTMENLERİMİZİN REFAHI ÖNEMLİ

Kursta görev alan eğitimcilerle ilgili olarak ise “Hayati tehlikeleri var ama asgari ücret alıyorlar. Böyle bir şey olmaması gerekiyor. Sürücü kursu çalışanları çok riskli bir iş yapıyorlar ve belirli bir refah düzeyinin üzerinde çalışmasını istiyoruz” diyen Yılmaz ve Bulut, eğitimcilerin zor şartlar altında bu dersleri verdiklerini söyledi. Bir diğer faktör olarak yakıt. Yakıtın ve doların artması bizlerin maliyetini arttırıyor. Bir adayın araç sürerken, kullandığı yakıt miktarı gaz ayarını öğrenme sürecinde olduğundan dolayı maliyetli olabiliyor” dedi.

BİZLERDE ZORUNLU OLARAK ZAM YAPACAĞIZ

Önümüzdeki aylarda tekrar fiyat güncellemesine gitmek zorunda kalacağız.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.