Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Az Bulutlu
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Paz 10°C
Pts 11°C
Sal 11°C
Çar 13°C

DÜ’DEN İKİ AKADEMİSYEN EN BAŞARILI BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE

Dicle Üniversitesi’nden (DÜ) 2 akademisyen, dünyadaki en başarılı bilim insanları listesinde yer aldı.

DÜ’DEN İKİ AKADEMİSYEN EN BAŞARILI BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE
REKLAM ALANI
4 Aralık 2020 13:34
762

Stanford Üniversitesinde yapılan çalışmada, dünyanın en etkili bilim insanlarının listesinde Dicle Üniversitesinde iki akademisyen yer aldı. 

 

ARA REKLAM ALANI

Stanford Üniversitesinden John Ioannidis ve ark. tarafından yapılan çalışmada dünyanın en etkili bilim insanlarının listesi oluşturuldu. Türkiye’de çalışmalarını yürüten 614 bilim insanının yer aldığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Erol Kılıçkap ve Prof.Dr. İbrahim Kaya yer aldı.

 

Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı ekip tarafından, bilim insanlarının yayın sayıları, atıf sayıları, h-indeksi, yazar sıralamaları, dergilerin çeyrek değerleri gibi farklı değişkenler kullanılıp bilimsel etki endeksi kullanılarak oluşturulan dünyanın en etkili bilim insanları listesi yayımlandı. Yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen ve dünyanın en etkili 159 bin 684 bilim insanının 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında listelendiği çalışma, Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda yürütüldü ve “Plos Biology” isimli bilimsel dergide yayımlandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.