Dolar 32,3875
Euro 34,7776
Altın 2.435,69
BİST 9.983,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Diyarbakırlı Yazar, Kent Kütüphanelerinin İhtiyacını Karşılıyor

Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu, başlatmış olduğu “Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız” projesi kapsamında Burhanettin Yıldız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki kütüphaneye kitap yardımında bulundu.

Diyarbakırlı Yazar, Kent Kütüphanelerinin İhtiyacını Karşılıyor
REKLAM ALANI
16 Şubat 2022 15:36
1.567

“Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız” Proje kapsamında Diyarbakır’da, 100 köy okulunun kütüphane ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanıyor.

 

ARA REKLAM ALANI

Haziran 2021’de başlatılan çalışmaya gün geçtikçe destek artıyor. Genç yaşta yazarlığa ve şairliğe başlayan Diyarbakırlı Devran Sinanoğlu, kitaplarının gelirini çocuklara bağışladı. Son kitabı olan Kablumbağa’nın Zaferi isimli çocuk kitabını da ücretsiz köy okullarına ve öğrencilere dağıtıyor. Bugüne kadar Diyarbakır’da, 91 köy okulluna 75 bin kitap ve 3 bin kırtasiye ürünü (çanta, silgi, kalem, defter) ulaştıran Sinanoğlu, Burhanettin Yıldız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki kütüphaneye kitap yardımında bulundu.

 

“KARANLIĞI YAKIP AYDINLIĞA ULAŞMANIN YOLU BİLGİDEN GEÇER”

 

Amacının, Diyarbakır’daki 100 köy okulunun kütüphane ihtiyacını karşılamak olduğunu söyleyen Sinanoğlu, “Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Kitap bağışında bulunduğumuz Burhanettin Yıldız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, yardımda bulunduğumuz 91’inci okulumuz oldu. Okulumuza ulaşmamızda ve kitap bağışında bulunmamıza vesile olan, her fırsatta çocuklarımızın sesini duyuran gazeteci Devrim Aktürk’e teşekkür ediyorum. Karanlığı yakıp, aydınlığa ulaşmanın yolu bilgiden geçer. Bilgeye ulaşmanın yolu ise okumaktan geçer. Daha aydınlık bir Türkiye için kitap okumalı ve okutmalıyız. Kimse kitap okumaktan ve okutmaktan korkmasın” dedi.

 

“BİZİM PARAYA DEĞİL, KİTABA İHTİYACIMIZ VAR”

 

Yola çıktıkları ilk günden bugüne değin tek bir amaçlarının olduğunu belirten Sinanoğlu, “Bizim parya değil kitaba ihtiyacımız var. Kitapseverler ve çocukları okudukları, okumayacakları kitapları geri dönüşüme göndereceklerine, atacaklarına bize ulaştırsınlar. Bizler de ihtiyacı olan köy okullarımıza gönderelim.” şeklinde konuştu.

 

“KÜTÜPHANEMİZDE KİTAP EKSİKLİĞİ VAR”

 

Yardımları dolayısıyla yazar Devran Sinanoğlu ve okulun mezunlarından gazeteci Devrim Aktürk’e teşekkür dileklerini ileten Burhanettin Yıldız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Şükrü Arslan ise, “Kütüphanemizde kitap eksikliği var. Toplumları kalıplaşmış ön yargılardan kurtaracak ve cehaletin karanlığından ilmin, irfanın aydınlığına çıkaracak olan yegâne unsur, fikrî zenginliğe vesile olan; akla, ruha ve kültürel genetiğe sirayet edebilen yegâne reçete kitaptır. Okulumuzun paraya değil, kitaba ihtiyacı vardır. Okulumuz kütüphanesine yalnızca kitap bağışlamış olmayacaksınız. Kitaplarınızla aydınlık geleceğimize ışık olacak tüm güzel yürekli insanlara teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde söyledi.

 

Burhanettin Yıldız Mesleki Teknik Anadolu Lisesine kitap bağışında bulunmak isteyen kitapseverler; Yeniköy, Karacadağ Cd. Bağlar hükümet konağı No:117 21080 Bağlar/ Diyarbakır. Telefon: 0412 322 23 00

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.