Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Diyarbakırlı Usta Yazar Mıgırdiç Margosyan’ı Kaybettik

Diyarbakırlı Usta Yazar Mıgırdiç Margosyan’ı Kaybettik
REKLAM ALANI
2 Nisan 2022 20:33
1.332

Diyarbakırlı Ermeni yazar, eserlerinde Diyarbakır başta olmak üzere Anadolu’nun zengin kültürünü anlatan usta kalem Mıgırdiç Margosyan hayata veda etti.

 

ARA REKLAM ALANI

Ermenicenin yaşayan büyük yazarlarından, Anadolu’nun zengin kültürünü, insanlarını ve yaşamları eserlerinde Ermenice, Türkçe ve Kürtçe dilleriyle yazıya döken Mıgırdiç Margosyan yaşama veda etti.

 

Yazarın ölüm haberini Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül Twitter’dan şu sözlerle duyurdu: “Diyarbakır Ermenilerinden. Bu toprakların zenginliğini edebiyatımızın en güzel diliyle anlatan. “Söyle Margos Nerelisen” adlı şahane kitabın yazarı. Büyükadalı. Mıgırdiç Margosyan’ı kaybettik. Çok üzgünüz.”

 

Diyarbakır’da doğup büyüyen Margosyan’ın ‘Gâvur Mahallesi’ ve ‘Söyle Margos Nerelisen?’ adlı iki öykü kitabı en çok bilinen eserlerinden. Margosyan memleketi için şöyle diyordu: “1953’de Diyarbakır’dan ayrıldım ben, Diyarbakır’la olan ilişkimi zaten hiç koparmadım, Diyarbakır hep vardı, orada yaşadım, ‘Gavur Mahallesi’ni de anlattım, bunlar önemliydi ama ben zaten her zaman Diyarbakır’la yatıp kalkan biriyim. Diyarbakır benim bir parçam, ben de onun bir parçasıyım.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.