Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Diyarbakırlı Profesörden ‘İnsanlarımız Kobay Olarak Kullanıldı’ İddiası

Diyarbakırlı Profesörden ‘İnsanlarımız Kobay Olarak Kullanıldı’ İddiası
REKLAM ALANI
8 Temmuz 2024 16:05
267

Diyarbakır’da Prof. Dr. Cenap Ekinci, dört yıl önce özel bir uçakla Diyarbakır’a gelen bir ekibin Covid-19 hastalarını deney amacıyla kullandığını ve bazı hastaların bu süreçte hayatını kaybettiğini iddia etti.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, 2020 yılında koronavirüs pandemisi sırasında Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Türk Işın Tedavi Yöntemi (TurkishBeam)” adı verilen bir yöntemin bazı hastalar üzerinde denendiğini ve bu deneyler sonucunda bazı hastaların yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Ekinci, Diyarbakırlıların bu süreçte kobay olarak kullanıldığını belirtti.

ARA REKLAM ALANI

Dr. Ekinci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu iddialarda bulundu:

  1. Diyarbakır Havaalanı’na valiliğe bildirilmiş özel bir uçak iner. İçinde tanınmış bir Göğüs Hastalıkları profesörünün başkanlık ettiği 5 sağlıkçı ve 2 sivil bulunur.
  2. Valilik tarafından karşılanan bu ekibin adresi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’dir. Ekip, hastanede Sağlık İl Müdürü C.T. ve Başhekim E.B. tarafından karşılanır. Amaçları, Covid-19 virüsünü kanda ilaçsız tedavi edebilen bir cihazı Sağlık Bakanlığı’na satmaktır.
  3. Bakanlık, bu cihazı almak istememektedir çünkü cihazın bilimsel bir temeli yoktur ve dünya genelinde henüz uygulanmamış, cihazla ilgili hiçbir deney ve faz çalışması yapılmamıştır. Ekibin başındaki M.S. (Bakan Yakını) cihazı denemekte ısrarcıdır.
  4. Hiçbir hastane bu yöntemi hastaları üzerinde denemeyi kabul etmezken, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi bu denemeyi kabul eder. Üç gün boyunca hastalara ve yakınlarına bilgi verilmeden deneyler yapılır.
  5. Hastane önünde canlı yayın kameraları önünde sunum yapmak isterler. Ancak Bakanlık bu sürece dahil olmaz. Sağlık İl Müdürü ve Başhekim, heyetle birlikte kameraların karşısına geçerek “Türk Işını” adlı tedavinin başarısını duyururlar.
  6. Her sabah özel uçakla gelip akşam dönen bu ekibin başındaki kişiyi tanıdığını belirten Ekinci, bu yöntemle tedavi edilen hastaların bir kısmının vefat ettiğini bildiğini ifade eder. Cihaz, Bakanlık tarafından satın alınmaz ve kullanılmaz. Diyarbakır’da kaç vatandaşın tedavisi kesilerek kobay yapıldığı sorgulanır.
  7. “Bunun sorumluları kim? Özel uçak kime ait? Diyarbakır neden seçildi? Halk neden kobay yapıldı? Bakan yakını bu işin neresinde?” sorularını gündeme getirir.

O DÖNEME AİT BASIN AÇIKLAMASI

2022 yılı Haziran ayında Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Baysal ve Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik birlikte düzenledikleri basın toplantısında, Türk Işın Tedavisi Yönteminin Prof. Dr. Gedik koordinasyonunda yeni Koronavirüs (Covid-19) tanısıyla yatan 46 yaşında erkek hastaya uygulandığını açıklamıştı.

 

https://x.com/CenapDoc/status/1810084134351503360

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.