Dolar 32,2627
Euro 34,8293
Altın 2.432,96
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Diyarbakırlı Fırın İşçileri ‘DİFUD’ Çatısında Birleşti!

Diyarbakırlı Fırın İşçileri ‘DİFUD’ Çatısında Birleşti!
REKLAM ALANI
1 Şubat 2023 23:52
1.321

Diyarbakır’da düşük yevmiye ve sigortasız çalıştırılan fırın işçileri, düzenledikleri Fırın Ustaları Kurultayı’nda Diyarbakır Fırın Ustaları Derneği’nin (DİFUD) kuruluşunu ilan etti.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Fırın Ustaları Kurultayı, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kurultaya DİSK Gıda İş Başkanı Seyit Aslan, Gıda- İş avukatı Songül Argünağa, DİFUD Yönetimi ve fırın işçileri katıldı.

 

“FİKİRLERİMİZİ YOĞURACAĞIZ”

 

Diyarbakır Fırın Ustaları Derneği Başkanı (DİFUD) Şahin Demirel, Kurultay açılışında yaptığı konuşmada, “Hakkını arayan herkese örnek olmak istiyoruz. Ustalar ve işverenler arasında çözüm odaklı bir ilişki kurmak istiyoruz. Hakkımızı savunmak için teşkilatlanıyoruz. Ekmek yoğurduğumuz gibi fikirlerimizi yoğuracağız. Çünkü artık sadece yönetilmek değil yönetim de söz sahibi de olmak istiyoruz” dedi.

 

 

DİSK/Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan da işçilerin mücadele ve örgütlülüğünün her safhasında yanlarında olduklarını ifade ederek, işçilerin hak arama mücadelesinde sendikalaşmalarının önemine değindi. Sigortalı işçilerin e-devlet üzerinden sendikaya üye olabileceklerini ancak sigortasız fırın işçilerinin sendikalaşmalarının önündeki yasal engele değinen Aslan, sigortasız işçilerin de sendikaya üye olabilmeleri konusunda adım attıklarını ve üye formları ile işçilerin sendikalaşabileceklerini söyledi.

 

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda düşük yevmiye, sigortasız ve tatilsiz çalışmaya karşı iş bırakma eylemi yapan fırın işçilerinin yevmiyeleri yüzde 80-90 oranında artmıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.