Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 26°C

Diyarbakır’ın Turizm Potansiyelinin Ortaya Çıkarılması İçin Toplantı Düzenlendi

Diyarbakır’ın Turizm Potansiyelinin Ortaya Çıkarılması İçin Toplantı Düzenlendi
REKLAM ALANI
16 Ağustos 2024 23:28
86

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile birlikte “Turizm Deneyimi Paylaşımı ve Ortak Strateji Belirleme” toplantısı düzenledi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Turizm Şube Müdürlüğü,  kentin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması ve ortak turizm politikası belirlemek amacıyla ilçe belediyeleri ile birlikte “Turizm Deneyimi Paylaşımı ve Ortak Strateji Belirleme” toplantısı düzenledi. Kültür ve Kongre Merkezinde iki oturum halinde düzenlenen toplantının ilk oturumunda, turizm çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca İmar Daire Başkanlığı’na bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) Şube Müdürlüğünün çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yapıldı.

ARA REKLAM ALANI

ORTAK KOORDİNASYON KARARI

İkinci oturumda ise ilçelerin turizme yönelik öneri, eleştiri ve görüşleri paylaşıldı. Bu kapsamda ortak bir koordinasyon kurulmasına karar verildi.

‘TURİZM ALANINDA ÖNEMLİ BİR NOKTADAYIZ’

Toplantının açılışında konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Çağla Sanay, kentte keşfedilmeyi bekleyen ve keşfedilmesi gereken birçok değerin olduğunu belirterek, kenttin bu konuda birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi. Sanay, “Kültürel mirası, kültürel değerleri; keza gastronomi alanındaki farklılıklarımızla turizm alanında önemli bir noktadayız. Turizm ekibindeki arkadaşlarımızın gerçekten bu konuda çok güzel çalışmaları var. Surlarımız ve Hevsel Bahçelerimiz UNESCO dünya mirası listesinde yer alıyor.” dedi.

‘AMED ÇOK ZENGİN BİR KENT’

Toplantının düzenleme amacına değinen Sanay, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz istedik ki, kültür ve turizm alanındaki arkadaşlarla bir araya gelip bu koordinasyonu daha iyi bir şekilde yürütelim. İlçelerimizde neler yapabiliriz? İlçelerimizdeki sıkıntılar nelerdir? Görülmeyen turistik mekanlarımız hangileridir? Turistleri oralara nasıl çekebiliriz? Merkeze bağlı olarak neler yapabiliriz? Tüm bunları konuşmak için buradayız. Çünkü biliyoruz ki, keşfedilmeyi bekleyen çok bölgemiz var. Sizlerden gelecek olan öneriler bizler için çok çok önemli olacak. Amed çok zengin bir kent.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.