Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Diyarbakır’ın İlk Siber Koza İnovasyon Merkezi Açıldı

Diyarbakır’ın İlk Siber Koza İnovasyon Merkezi Açıldı
REKLAM ALANI
15 Ekim 2023 08:15
379

Diyarbakır Özel İstanbul Lider Koleji, bir sınıfı ‘Siber Koza İnovasyon’ merkezine dönüştürdü. Merkezin açılışı görkemli bir törenle açıldı.

Lider Koleji Siber Koza İnovasyon Merkezi, teknoloji ve inovasyonun kapılarını öğrencileri için açtı. İleri düzey öğrenme ve proje geliştirme ortamlarını desteklemek amacıyla kurulan lider Koleji Siber Koza İnovasyon Merkezi törenle açıldı.

ARA REKLAM ALANI

lider-koleji.jpg

Törene Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayhan Subaşı, Siber Koza Genel Müdürü Nurullah Erdem, Diyarbakır Özel İstanbul Lider Koleji yönetim kurulu başkanı Ahmet Özmen, okulun kurucu müdürü Kürşat Akbulut’un yanı sıra okul müdürleri ve veliler katıldı.

Diyarbakır Özel İstanbul Lider Koleji yönetim kurulu başkanı Ahmet Özmen; “Bilginin, bilimin ve teknolojik faaliyetlerin hayata yön verdiği bir dönemdeyiz. Çünkü bilim bütün insanları ortak düşüncede birleştirir. Bilime önem veren milletler, teknoloji alanında ileri giderek daha çok gelişir, modern ve rahat yaşam koşullarına erişir. Bu nedenle bilim ve teknoloji her alanda esas alınmalı ve insan hayatına yön vermelidir. Teknolojinin hayatımızın her alanına yön verdiği günümüzde özellikle yapay zeka alanında baş döndürücü gelişmeler yaşanmaktadır. Dünya çoklu bilim dallarının eş zamanlı bir amaca doğru yönetildiği bir döneme girmektedir. Bizler de İstanbul Lider Koleji Diyarbakır Kampüsü olarak; bu alanda ülkemizin ilk girişimi olan Siber Koza ile işbirliği protokolü imzalayarak, yapay zeka alanında kolej seviyesinde sanayi ile işbirliği modelinin ilk örneği olmanın gururunu yaşıyoruz. Yaptığımız işbirliği çerçevesinde, bir sınıfımızı Siber Koza ile birlikte bir inovasyon merkezine çevirerek, çocuklarımızın yeteneklerini uluslararası seviyede teknolojinin gereklerine göre şekillendirerek, sizlerin bize emanetlerini geleceğe en güzel şekilde hazırlama gayretinde olacağız. Bu sebeple, huzurunuzda Siber Koza’nın değerli yöneticilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Ve açılışımıza katılan Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kayhan Subaşı, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Siber Koza Genel Müdürü Nurullah Erdem’e teşekkür ederim”  dedi.

SİBER KOZA NEDİR?

Siber Koza, teknolojik ve özgün fikirlerin kozasından çıkarak inovatif bir iş fikrine dönüşmesini ve doğru kaynaklarla buluşarak büyümesini sağlayan profesyonel bir girişimcilik platformudur. Siber Koza, 2006 yılından bu yana siber güvenlik alanında milli ürünler geliştiren, ürün ve teknolojileri savunma sanayimizde ve ülkemizin önde gelen kurumlarında konumlandırılmış olan CRYPTTECH tarafından, gençlerimizin mühendislik, teknoloji ve yapay zeka alanlarında farklı donanımlar kazanmasını sağlamak önceliği ile kurulmuştur. Siber Koza Teknoloji ve inovasyon ekosistemine değer katmak amacıyla kurulan inovasyon merkezlerinden bir yenisini de Diyarbakır Özel İstanbul Lider Koleji’nde açıyor. Siber güvenlik ve yapay zeka, günümüzün vazgeçilmez unsurlarıdır. İnovasyon merkezinin açılışıyla, bu alanda öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini artırmak ve için önemli bir adım atmış oluyoruz. Hep birlikte, daha güvenli ve daha akıllı bir geleceğe doğru yol alacağımız yeni bir programı uygulamış olacağız. İnovasyon Merkezimiz, siber güvenlik ve yapay zeka alanlarında eğitim, araştırma ve inovasyon yaparak öğrencilerimizin bu alanda bilgi düzeylerini arttıracaktır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.