Dolar 32,3765
Euro 34,7849
Altın 2.432,74
BİST 9.962,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Diyarbakır’dan HAMAS’a Destek Mitingi

Diyarbakır’dan HAMAS’a Destek Mitingi
REKLAM ALANI
8 Ekim 2023 09:27
297

HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın İsrail’e karşı başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonuna destek amacıyla Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kolları Başkanlığı’nca, Diyarbakır’da dua edildi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, “HÜDA-PAR olarak Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Kayapınar ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda HÜDA-PAR Gençlik Kolları Başkanlığı’nca, Hamas’ın kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları için toplanıldı. Hamas’ın başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonunu destekleyen kadın ve çocukların da aralarında olduğu grup, sık sık ‘Filistin’e selam direnişe devam’ sloganları attı. Yapılan duaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

‘HÜDA-PAR OLARAK FİLİSTİN’İN VE MESCİD-İ AKSA’NIN ÖZGÜRLÜĞÜNE GİDEN HER MEŞRU EYLEMİN YANINDAYIZ’

 Burada konuşan HÜDA-PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Filistin halkının direnişini desteklediğini belirterek, “Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekun bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci Siyonistler her geçen gün işgali genişletmekte ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bir İslam alemine meydan okumaktır. Filistin halkı soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Filistin halkı yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Müslümanların resmi, sivil, tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. HÜDA-PAR olarak Filistin’in ve Mescid-i Aksa’ın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız. (DHA)HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Turgut: Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin destekçisiyiz

HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları tarafından Filistinli mücahitlerin, siyonistlere karşı başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonuna destek etkinliğinde konuşan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, “Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.” dedi.

Diyarbakır 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda HÜDA PAR Gençlik Kolları’nın çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda vatandaş, Filistinli mücahitlerin, siyonistlere karşı başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonuna desteklerini sunarak Filistin halkının muzaffer olması için dua etti, İslam ülkelerine çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda sık sık Filistin için sloganlar atıldı, Filistin direnişini destekleyen pankartlar açıldı. Özlem Ajans sanatçıları da Filistin ve HAMAS’a ithafen bestelenen ezgi ve marşlar seslendirdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programa katılan Gazze’deki Yemen Kudüs müessesesi yetkililerinden Ahmed Harare, bir konuşma yaptı. Harare’nin konuşmasının ardından HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, basın açıklamasını okudu.

Açıklamasına, “Zulmedenler hangi akıbete uğrayacaklarını görecekler. (Şuara/227)” ayetine atıfta bulunarak başlayan Turgut, bir asırdan uzun bir süredir siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliamın devam ettiğini belirtti.

Turgut, “Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam alemine meydan okumaktadır.” dedi.

“AKSA TUFANI OPERASYONUNU DESTEKLİYORUZ”

Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruduğuna dikkat çeken Turgut, “Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın! Filistinli mücahitler, Siyonistlere karşı destansı bir operasyon başlattı. İzzeddin Kassam Tugaylarının yürüttüğü ‘Aksa Tufanı’ adlı operasyonunu destekliyoruz.” diye konuştu.

 

“SİYONİST ÇETE, İŞGAL ETTİĞİ FİLİSTİN TOPRAKLARINDAN DEFOLMALIDIR”

Filistin halkının, yalnızca kendi topraklarını değil; İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunduğuna işaret eden Turgut, “Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır. İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması, ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz.” diye belirtti.

“SİYONİZM, İSLAM DÜNYASININ BAĞRINA SAPLANMIŞ ZEHİRLİ BİR HANÇERDİR”

Turgut, “HÜDA PAR olarak; Filistin’i, başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir.” ifadelerini kullandı.

“MUKADDESATIMIZI ÇİĞNEYEN SİYONİST BARBARLIĞI DURDURALIM”

İslam ülkeleri ve Müslümanlara çağrıda bulunan Turgut, “Ey İslam ülkeleri ve Müslümanlar! Artık kendimize gelelim. İslam topraklarını kan gölüne çeviren siyonist canilere karşı duralım. Mukaddesatımızı çiğneyen siyonist barbarlığı durduralım. İşgal rejimi ile bırakın normalleşmeyi; var olan siyasi, ekonomik, askeri tüm ilişkilerinizi sonlandırılalım. İşgali meşru gören pratiklerinizden utanalım. Ülkelerimizde Siyonist rejimi besleyen lobileri kapatalım. Para baronlarını terör listesine alın.

Turgut, açıklamasının sonunda şunları kaydetti; “HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.

Filistin halkına selam olsun! Aksa Tufanı operasyonuna selam olsun! Kahraman mücahitlere selam olsun! Direnişe ve dirilişe selam olsun!”

Program okunan duanın ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.