Dolar 32,4744
Euro 34,8431
Altın 2.451,36
BİST 9.867,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Diyarbakır’da Ramazanda 75 Ton ‘Ciğer’ Tüketildi!

Diyarbakır’da Ramazanda 75 Ton ‘Ciğer’ Tüketildi!
REKLAM ALANI
22 Nisan 2023 18:13
327

Diyarbakır’ın coğrafi işaret tescilli ‘ciğer kebabı’ Ramazan ayı boyunca yaklaşık 75 ton tüketildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’da sabah kahvaltısında da tükettiği coğrafi işaret tescilli ürünü ‘ciğer kebabı’, Ramazan ayında da iftar ve sahurda tercih edilen lezzetler arasında yer aldı.

 

Kentin 48 coğrafi tescil belgeli ürünü arasında ciğer kebabının en önemli yere sahip olduğunu belirten Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, “Diyarbakır ciğerinin 100 yıla dayanan bir geçmişi vardır. Yaz ve kış turizmi dönemlerinde bile kendi limitini indirmeyen tek ürünümüzdür. Ramazan ayından önce günlük 5 tona yakın bir tüketimimiz vardı. Ramazan olması sebebiyle insanların çok az yeme arzusu var. Ona rağmen günlük 2,5 tona yakın bir ciğer tüketimimiz oldu. Gündüz insanlarımız oruçlu olduğu için iftar ile sahur arasındaki tüketimimiz günlük 2,5 ton, aylık ise ortalama 75 ton oldu. Bu da Diyarbakır’ımızın ciğere olan sevdasının ramazan ayında da devam ettiğini gösteriyor” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.