Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Diyarbakır’da Otomobilin Alıcısı Da Satıcısı Da Dolandırıldı

Diyarbakır’da Otomobilin Alıcısı Da Satıcısı Da Dolandırıldı
REKLAM ALANI
13 Kasım 2023 17:42
391

DİYARBAKIR’da annesinin adına kayıtlı otomobili 1 milyon 620 bin TL’ye satışa çıkaran Cahit Yıldız’a 500 TL kapora göndererek, bir çalışanının aracı almaya geleceğini ve ilanı kaldırmasını isteyen H.A., daha sonra aynı otomobili 1 milyon 200 bin TL’ye kendi adıyla ilana koydu.

H.A.’nın ilanını gören Müslim Çalış, 1 650 bin TL’ye anlaşarak Diyarbakır’a geldi. H.A., iki tarafı da telefonla yönlendirip, satışın gerçekleşmesini ve paranın kendi hesabına aktarılmasını sağladıktan sonra telefonunu kapattı. Cahit Yıldız ve Müslim Çalış, birbirlerinden şikayetçi olurken, Yıldız’ın avukatı Aziz Karadeniz, “Aslında o anda bir kurgu olduğu açık ancak müvekkilimizin, annesi engellidir. Kendisi daha önce hiç araç alıp satmamış yani kurnazlık boyutundaki olayı bilmesi imkansız. Durum böyle iken müvekkilimiz buna inanıyor” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Olay, 2 Mayıs’ta Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde meydana geldi. Van’ın Erciş ilçesinden gelerek Diyarbakır’da satışa konulan bir otomobili almak isteyen Müslim Çalış, burada Cahit Yıldız ile görüştü. Otomobil, ekspertize götürüldükten sonra noterde ruhsatı Yıldız’ın annesi Ş.Y. adına olan otomobili, Müslüm Çalış’ın yakını M.S.A. üzerine yapılarak satış işlemi tamamlandı. Cahit Yıldız, paranın gönderilmesi için H.A.’nın cep telefonuna kendi iban numarasını gönderdi. H.A.’da Müslüm Çalış’a kendi iban numarasını gönderdi. Çalış, H.A. adına kayıtlı olan IBAN numarasına 1 milyon 145 bin TL gönderip, Cahit Yıldız’a 5 bin TL de nakit olarak verdi. Birlikte otomobile binen taraflardan Cahit Yıldız, bir süre sonra, paranın hesaba geçmediğini iddia ederek, parasını istedi. Çalış, banka hesabını göstererek, verilen hesap numarasına paranın gittiğini gösterdi. Bunun üzerine Çalış, Cahit Yıldız otomobilin içindeyken Diyarbakır kent merkezine doğru yola çıktı. Müslim Çalış, Diyarbakır’ın girişinde Cahit Yıldız ile yaşadığı tartışmanın ardından otomobili durdurdu. O sırada bir başka araç otomobilin yanında durdu. İddiaya göre araçtan inen 2 kişi ile birlikte Cahit Yıldız, Çalış’ı darbetti. Ardından otomobili de götürerek kaçtılar. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Çalış, darp raporu alırken, Cahit Yıldız ve otomobil kısa sürede bulundu. Taraflar birbirlerinden şikayetçi olurken, otomobil önce yediemine konuldu, ardından Müslim Çalış’a teslim edildi.

H.A. İKİ TARAFI DA YANLIŞ YÖNLENDİRMİŞ

Alınan ifadelerinde Cahit Yıldız, H.A.’nın ilan üzerinden kendisine ulaştığını ve 500 TL kapora göndererek, ilanı da kaldırmasını ve bir çalışanını Diyarbakır’a göndereceğini söylediğini belirtti. Kendisinin de bunun üzerine ilanı kaldırdığını söyledi. Daha sonra Müslim Çalış’a annesinin adına kayıtlı aracın satışını gerçekleştirdiğini ifade etti. Müslim Çalış da, H.A.’nın ilanını gördüğünü ve kendisiyle iletişime geçerek, 1 milyon 615 bin TL’ye anlaştıklarını söyledi. Diyarbakır’a geldiğinde H.A.’nın kendisine kentte olmadığını söylediğini ve Cahit Yıldız’a yönlendirdiğini belirterek, H.A.’yı tanımadığını söyledi. H.A.’ya ulaşamayan her iki taraf da birbirinden şikayetçi olurken, polis H.A.nın bulunması için çalışmasını sürdürüyor.

‘ERGANİ’YE GELDİKLERİNDE MÜVEKKİLİMİZ OLAYDAN BİR HABER’

Cahit Yıldız’ın avukatı Aziz Karadeniz, müvekkilinin annesinin üzerine kayıtlı aracın satışı için internet sitesine ilan verdiğini belirterek, “Bu ilan neticesinde H.A. adlı kişi irtibata geçiyor. Kendisine 500 TL kapora parası gönderiyor. Bu kapora neticesinde aracı almaya bir çalışanının geleceğini beyan ediyor. Ondan sonra müvekkilimize ilanı kaldırmasını söylüyor. Aslında o anda bir kurgu olduğu açık ancak müvekkilimiz belediyede çalışan bir vatandaş. Annesi engellidir. Yani kurnazlık boyutundaki olayı bilmesi imkansız. Durum böyle iken müvekkilimiz buna inanıyor ve Müslüm Çalış ile M.S.A. isimli kişiler Ergani’ye geliyor. Ergani’ye geldiklerinde müvekkilimiz olaydan bir haber. H.A. isimli kişi bu süreçte müvekkilimize ilanı kaldırtıp, kendisi araç alım satımı yapılan internet sitesine daha farklı bir ilan veriyor. Müvekkilimiz otomobili ilana 1 milyon 620 bin TL’ye ilana koymuştu. H.A. 1 milyon 200 bin TL’ye ilana koyuyor. Müslim Çalış’a 1 Milyon 200 bin TL’ye sattığını öğrendik. Burada bile bir sorun olduğu açık çünkü müvekkilimize, H.A. 1 Milyon 615 bin TL’ye alacağını beyan ediyor” dedi.

‘MÜSLİM ÇALIŞ BİR OTO GALERİCİSİDİR’

Noter aşamasında da çeşitli sıkıntılar yaşandığını ileri süren Avukat Karadeniz, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Araç müvekkilimizin annesinin adına kayıtlıdır. Müvekkilimizin engelli olan annesi notere çağrılıyor. Herkesin bildiği üzere satışlar noter huzurunda gerçekleşir. Araçta sözleşme imzalatıyor. Normalde burada gerçekleşmesi gereken olay şu; Noterin, taraflara ödemeye ilişkin herhangi bir sorunun kalıp kalmadığı yönünde bir teyit alması gerekir. Teyit alınmıyor. Müvekkilden bir an önce devir alınıyor. Orada hızlı hareket ettiriliyor. Bunu da şuna bağlıyoruz; Müslim Çalış bir oto galericisidir. Oto galerici olduğu için nasıl bir şekilde olacağını da biliyor. Olayda bir sorun olduğunu kendisi anlıyor. Bu dosya kapsamında çıkar. Anlayınca müvekkilimize baskı yaparak yönlendiriyor ve bir an önce devri vermesi yönünde telkinde bulunuyor. Ş.Y.’ye notere girmeden herhangi bir şekilde ödeme almadan imzalattırıyor ve çıkıyor. Müvekkilimize bir ödeme de gelmiyor. Gelmeyince de müvekkilimiz Cahit Yıldız taraflara ödemenin gelmediğini söylüyor. Taraflar da ödemenin geleceğini, isterlerse Diyarbakır’a kadar refakat edebileceklerini söyleyince müvekkilimiz de kabul ediyor.

‘TARAFLAR ARASINDA BİR BAĞLANTI OLUP OLMADIĞINA İLİŞKİN KOLLUK ARAŞTIRMASI İSTEDİK’

Müvekkilimiz ortada yine bir sorun görmüyor. Diyarbakır’a geldiğinde müvekkilimiz bir buçuk saat boyunca bekliyor ve herhangi bir para gelmiyor. Hem havale hem de EFT işlemleri bu kadar uzun sürmez. Müvekkilimiz burada bir sorun olduğunu anlıyor ve tarafları karakola davet ediyor. Taraflar buna yanaşmıyor. Müvekkilimiz bunun üzerine Şehit Halil İbrahim Kartoğlu Polis Merkezi Amirliği’ne gidip suç duyurusunda bulunuyor. Müslim Çalış bunu bildiği ve anladığı için müvekkilimize beyanlarda bulunuyor ve kendisinin yağmalandığını iddia ediyor. Dosya bundan ibarettir. Oto galericinin bilmesi gerekir ki araç satımında para araç sahibine yatırılır. Herhangi bir şekilde ödeme müvekkilimize yapılmıyor. 1 milyon 145 bin TL’lik ödemeler H.A. isimli kişiye yapılıyor. H.A. ile müvekkilimizin herhangi bir bağlantısı yok. Nerede yaşadığı dahi bilinmiyor. Buna da şuç duyurusu yaparak beyanlarda bulunduk. Taraflar arasında herhangi bir şekilde bir bağlantı olup olmadığına ilişkin kolluk araştırması istedik. Müvekkilimiz bunları bilse biz bunu istemezdik. Müvekkilimiz ak bir şekilde haklı ve haklılığını savunmak istiyor.

Daha sonra Hamit Aydemir adlı şahsın savcılık ve mahkemeye vermiş olduğu dilekçe ile müvekkili tanımadığını kendisinin hesabının bu dolandırıcılık eyleminde kullanıldığını ikrar etmiştir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.