Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

Diyarbakır’da Motosikletli ‘Yunus’ Polislerin 10. Dönem Mezuniyeti Gerçekleşti

Diyarbakır’da Motosikletli ‘Yunus’ Polislerin 10. Dönem Mezuniyeti Gerçekleşti
REKLAM ALANI
23 Mayıs 2024 14:05
130

Diyarbakır’da, motosikletli ‘Yunus’ polis timlerinin 10. dönem eğitimini başarıyla tamamlayan 5’i kadın, 45’i erkek toplam 50 personel için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende polislerin yaptığı akrobatik gösteriler izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Kayapınar ilçesinde gerçekleşen törene İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, yardımcıları, mezun polisler ve yakınları katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ‘Yunus’ polislerinin motosikletlerle yaptığı akrobatik hareketler izleyicilerden alkış aldı.

ARA REKLAM ALANI

Törende Yunus Marşı okunarak, mezun polislere sertifikaları verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi. Eğitimlerini tamamlayan polislerin Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Diyarbakır’da görev yapacakları açıklandı. Ayrıca, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yunus polislerinin zeybek oyunu sergilemesi büyük beğeni topladı. Bir polis memurunun Türk bayrağını öperek İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’ya teslim etmesi törene damgasını vurdu.

‘DİYARBAKIR, 81 İL İÇERİSİNDE SUÇLARIN AZALTILMASINDA EN ÜST SIRALARA YÜKSELTİLMİŞTİR’ 

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak göreve başladıkları 2022 yılı Ağustos ayında 100 personel ve 30 motosikletten oluşan Yunus ekibi sayısını, 150 personel ve 52 motosiklete çıkardıklarını belirtti. Kaya, “Bugün mezun olan Yunus polisleri ile birlikte sayımızı ve gücümüzü daha da artırarak, Diyarbakır’da polisimizin daha görünür olmasını ve emniyet hizmetlerinin daha kaliteli ve verimli olmasını hedefliyoruz. 2024 yılında ilimizde suçla mücadelede büyük mesafe kat ettik. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak önceki yıllara kıyasla tüm asayiş suçlarında önemli bir düşüş sağladık. Diyarbakır, 81 il içerisinde suçların azaltılmasında en üst sıralara yükselmiştir. Bu yükselişte Yunus polislerinin daha fazla görünür olması ve olaylara hızlı müdahale etmeleri büyük rol oynamaktadır. Suçla mücadelede daha fazla başarıya ulaşmayı hedefliyor ve var gücümüzle çalışıyoruz. İlimizde tüm suçlarda geçen yıla oranla yüzde 10 azalma gerçekleştirilmiştir. Suça ve suçluya asla fırsat vermeyerek oranları daha da azaltmak için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Suçla mücadelemiz, kendine güven ve kararlılık anlayışıyla sürecektir” dedi.

Törenin ardından kentte görev yapan ve başarı gösteren personele, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya tarafından madalya takdim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.