Dolar 32,5692
Euro 34,7679
Altın 2.413,03
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

SP’li Kaya: “Yeni Asgari Ücret, İnsanların Yarasına Merhem Olmayacak”

SP’li Kaya: “Yeni Asgari Ücret, İnsanların Yarasına Merhem Olmayacak”
REKLAM ALANI
25 Aralık 2022 16:43
1.861

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

 

ARA REKLAM ALANI

Yeni asgari ücrete değinen Kaya, uzun vadede yoksulluk sınırı baz alınarak belirlenmesi gereken asgari ücrete yapılan bu artışın, insanların yaralarına merhem olmayacağını savundu.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında da konuşan Kaya, 6’lı masanın 5 Ocak’ta yeni bir buluşma gerçekleştireceğini belirterek, Bunun neticesinde de artık yavaş yavaş 6’lı masanın ortak adayının kim olacağına dair süreç takvimi beli olacak” dedi.

 

“ASGARİ ÜCRET ARTIŞI İNSANLARIN YARASINA MERHEM OLMAMAKTADIR”

 

2023 Asgari ücret artışı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaya, “Orana baktığınızda sanki yüksek bir oran verilmiş gibi zam zannediyorsunuz ama işin içine döndüğünüzde aslında insanlarımızın yarasına merhem olmayacak şekilde bir asgari ücret oranının belirlendiğini net olarak görebiliyoruz. Çünkü sekiz bin beş yüz altı lira gibi bir rakam bugün alım gücünün düştüğü bu ortamda, Resmi olarak enflasyonun yüzde seksen beşe vurduğu, İstanbul Ticaret Odası gibi kaldı ki Diyarbakır Ticaret Odası’nda şu anda misafiriz. Bu tür kurumlarımızın ortaya koyduğu enflasyon oranlarının yüzde yüzün üzerinde arttığı Kimi bağımsız kuruluşlara göre yüzde yüz yetmişleri bulan enflasyon oranlarının olduğu bir ortamda insanlarımızı bu şekilde bir asgari ücretle yaşamaya mahkûm etmek maalesef bu insanların onurlu, izzetli bir yaşamı sürdürmelerinin önündeki en büyük engel Onun üstünde farklı gelir grupları oluşabilir. Ama bugün biz açlık sınırının altında, çevresinde bir asgari ücretle insanlarımızı yaşamaya mecbur hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“SİYASETİN GÖLGESİ YARGIYA ULAŞMIŞ”

 

Bazı mahkeme kararlarını üzerinde siyasetin gölgesi olduğunu söyleyen Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar maalesef bize böyle bir algıyı kaldı ki yani sadece Saadet Partisi olarak bizle değil, kamuoyunun genelinde böyle bir algıyı yerleştirmiş durumda. Böyle bir sonuçta hem de yani bundan birkaç ay önce mahkeme hâkiminin değiştirilmesi, Samsun’a gönderilmesi, ardından yeni bir hakimin atanması, o atama neticesinde bütün delillere rağmen İmamoğlu hakkında verilen bir mahkumiyet kararının bir siyasetin gölgesinin yargıya ulaşmış olması olarak görüyoruz. Ve bunu kesinlikle doğru bulmadığımızı bu noktada ifade etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.