Dolar 32,3736
Euro 34,7899
Altın 2.398,93
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Diyarbakır’da Milli Ekonomiye 1,79 Milyar Lira Katkı Sağlayacak Projede Çalışmalar Sürüyor

Diyarbakır’da Milli Ekonomiye 1,79 Milyar Lira Katkı Sağlayacak Projede Çalışmalar Sürüyor
REKLAM ALANI
8 Kasım 2023 12:53
265

DİYARBAKIR’da, milli ekonomiye yılda 1,79 milyar lira sağlayacak pompaj iletim kanalı, pompa istasyonu ve sulama kanalı projesinde çalışmalar sürüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Diyarbakır’da yapımına başlanan, milli ekonomiye yılda 1,79 milyar lira katkı ce 23 bin 965 kişiye ek istihdam sağlayacak Kralkızı Dicle P3 pompaj sulaması iletim kanalı, pompa istasyonu ve kanal inşaatında, çalışmalar sürüyor.
‘239 BİN 650 DEKAR ALAN SULAMAYA AÇILACAK’
Tamamlanmasıyla 239 bin 650 dekar tarım alanının sulamaya açılacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kralkızı-Dicle P3 pompaj sulaması iletim kanalı, pompa istasyonu ve ana kanal yapımı inşaatının tamamlanmasıyla, toplamda 239 bin 650 dekar tarım alanı sulamaya açılacak. Diyarbakır ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Kralkızı-Dicle P3 pompaj sulaması iletim kanalı, pompa istasyonu ve ana kanal yapımı inşaatında çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 17 seviyesindedir. Projenin tamamının hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 1,79 milyar lira katkı ve 23 bin 965 kişilik ek istihdam sağlanacaktır” dedi.(DHA)

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.