Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

Diyarbakır’da Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı Açıldı

Diyarbakır’da Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı Açıldı
REKLAM ALANI
23 Mayıs 2024 19:31
121

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mezopotamya Fuarcılık, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) işbirliğiyle düzenlenen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın açılışı yapıldı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)               

ARA REKLAM ALANI

Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki açılışa Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Van ve Mardin büyükşehir ve ilçe belediyelerinin eş başkanları, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. 104 firmanın katıldığı fuar, dört gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

‘MEZOPOTAMYA TURİZM AÇISINDAN GENİŞ YELPAZEYE SAHİP’

Fuarın açılışında konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akyıl, Mezopotamya’nın turizm ve gastronomi açısından geniş bir yelpazeye sahip olduğunu belirtti. Akyıl, “Turizm açısından Mezopotamya, kıyı illeri gibi yeterli ilgiyi görmüyor. Bunun için farklı programlar ve çalıştaylar yapılmalıdır” dedi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise tarım, tekstil, turizm sektörleri ile teknolojiyi önceliklediklerini ve fuarı büyütmek istediklerini vurguladı.

“3 BÜYÜKŞEHİRDE BÖLGE FUARI HALİNE GELSİN”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Mezopotamya’nın turizm ve gastronomi açısından değerli bir alan olduğunu belirterek; “Bizim şunu yapmamız lazım. Bu fuara Diyarbakır turizm fuarı demedik. Fuara insanlığın ilk yerleşik hayata geçtiği Mezopotamya dedik. 3 büyükşehir belediye başkanından şunu talep ediyoruz. Gelin bu fuarı bölgenin ortak fuarı haline getirelim ve geliştirelim. Ulusal ve uluslararası arenadan daha çok katılımcı firmayı bu bölgenin illerine getirelim. Birgün, Mardin’de, bir gün Urfa’da, bir gün Van ve diğer illerde bu fuarı yapalım yayalım” ifadelerini kullandı.

BUCAK: “KATKI SUNMAK İSTİYORUZ”

Sekiz yıllık kayyum sürecinden sonra şehirlerde birçok sorunun biriktiğinin farkında olduklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, tüm bu sorunlara eşit ve doğru temelde yaklaşarak yerel yönetimleri güçlendirdiklerini vurguladı. Bucak, “Kentlerimizde ve bölgemizde turizmi geliştirmek ve yatırım yapmak isteyenlere yerel yönetimler olarak katkı sunmak istiyoruz. Şayet Göbeklitepe’nin tarihselliğini, Çöyönü ve Hilar’ın evrenselliğini, kültürel zenginliğini konuşuyorsak, turizm turlarını geliştirmeli ve çok kültürlülüğü unutmamalıyız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.