Dolar 32,3538
Euro 34,7342
Altın 2.407,14
BİST 10.146,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Diyarbakır’da Konuşan Erdoğan, Depremin Son Bilançosunu Açıkladı!

Diyarbakır’da Konuşan Erdoğan, Depremin Son Bilançosunu Açıkladı!
REKLAM ALANI
11 Şubat 2023 15:10
325

Yaşanan deprem sonrası Diyarbakır’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem felaketinde son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Buna göre can kaybı 21 bin 43’e, yaralı sayısı ise 80 bin 97’ye yükseldi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır’daki deprem bilançosunu da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İkinci deprem gündüz yaşanması sebebiyle nispeten daha az can kaybına yol açtı. Ama ilk depremdeki hasarlı binaları tümden yıkarak hasarın ciddi şekilde artmasına yol açmıştır. Yıkılan binaların yanı sıra sayılarını yüz binlerle ifade edebileceğimiz binada hasarları sebebiyle oturulamaz hale gelmiştir. Şu ana kadar deprem bölgesindeki toplam can kaybı 21 bin 43’e ulaşmıştır. Ayrıca 80 bin 97 insanımız da yaralı olarak kurtarılmıştır. Bu depremde maalesef Diyarbakır’da 7’si tamamen yıkık 320’ye yakın bina kullanılamaz hale gelmiş, 255 kardeşimiz vefat etmiş, 901 kardeşimiz yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. 1 yıl içerisinde inşa çalışmalarını halledeceğiz. Biz vatandaşımızı darda, yoklukta sokakta bırakmadık, bırakmayız” dedi.

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları;

 

1999 depreminden 3 kat daha büyük ve yıkıcı deprem yaşadık. Bin kilometrelik bir alanda hissedilmesine rağmen 500 kilometrelik alanda yıkıma yol açtı. Can kaybı 21 bin 43’e ulaştı. Ayrıca 80 bin 97 insanımız yaralı olarak kurtarıldı.

160 bin personel 10 ilimizde çalışıyor. Enkaz altında hiç bir vatandaşımızı bırakmayacağız.

Hazineden 100 milyar TL ayırdık. Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Yıkıma uğrayan şehirleri yeni baştan kuracağız.

Üniversitelerimizin KYK yurtlarının tamamı depremzedelere açacağız. Üniversiteleri yaza kadar uzaktan eğitime geçireceğiz.

Mart ve nisan celpleri mayıs ayına ertelendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.