Dolar 32,3560
Euro 34,7869
Altın 2.396,00
BİST 10.266,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

DİYARBAKIR’DA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

DİYARBAKIR’DA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
REKLAM ALANI
9 Mart 2020 01:22
861

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki etkinliğe sanat, spor, eğitim ve ticarete kadar birçok alanda etkin rol alan kadınların yanı sıra şehit anneleri ile çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır anneleri katıldı.

 

Türk bayraklarının yanı sıra “Bir ve beraberiz, birlikte Türkiye’yiz”, “Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye” ve “Kadın hayatın her alanında” yazılı dövizler taşıyan kadınların gününü kutlayan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, kadınların yaşamdaki önemine değindi.

Kadınların annelik sıfatının yanı sıra kalkınmanın ve huzurun sağlayıcısı olduğunu belirten Güzeloğlu, şöyle konuştu; “İdeolojik ihanetin ve uzantılarının kadını istismar eden, sözde ‘Özgürleştiriyoruz’ derken kadını köleliğe mahkum eden anlayışı bizden hep uzak oldu. Bu anlayışla kadını hayatın her alanında güçlü kılmak, başta eğitim ve sağlık olmak üzere güçlü ve güvenli kılmak adına özellikle 2002’den bu yana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın önderliğinde büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleşti.”

 

Güzeloğlu, okuma yazma kurslarından “Haydi Kızlar Okula” projeleri, aile destek merkezleri ve diğer sosyal hareketlerle her zaman kadınların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

BEYOĞLU DA BELEDİYENİN KADINLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

 

Belediyesi’deki kadın çalışanlar için verilen kahvaltıya katılan Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte kadın personellere karanfil ve belediye tarafından hazırlanan hediyeleri takdim etti. Katılımın yüksek olduğu kahvaltı programında kısa bir konuşma yapan Başkan Beyoğlu, İslam’ın kadına özel değer verdiğine dikkat çekerek kadın çalışanların gününü kutladı. Beyoğlu, “Yüce Rabbimiz, peygamber efendimiz (sav) ve kutsal kitabımız kadına hak ettiği değeri vermemizi emrediyor. Temsil ettiğimiz siyasi gelenek bazında da kadın önemli yere sahiptir. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti iktidarı kadınları siyasette yönetimde ve iş hayatında etkin hale getirmek için devrim niteliğinde yeniliklere imza atmıştır. Biz belediye olarak da gerek kadın istihdamı gerekse kadına yönelik hizmetlerde örnek sayılabilecek noktadayız” dedi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.