Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Diyarbakır’da İsrail Saldırılarına Yürüyüşlü Protesto

Diyarbakır’da İsrail Saldırılarına Yürüyüşlü Protesto
REKLAM ALANI
21 Ekim 2023 12:29
269

DİYARBAKIR’da bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ederek, yürüyüş yaptı.

HABER: SEYFETTİN EKEN

ARA REKLAM ALANI


Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Selahattin Eyyübi camisinde kılınan Cuma namazının ardından , Diyarbakır-Elazığ karayolunda bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, HÜDAPAR İl Başkanı Vedat Turgut, AK Parti il Başkan vekili Raşit Ocak, AK Parti Sur İlçe Başkanı Davut Yıldız, MHP il teşkilatından Kamil Alp, Sait Bulut ile Sur ilçe başkanı Şakir Erdin ile vatandaşlar, Dağkapı Meydanı’na kadar yürüdü.

Ellerinde Filistin bayrakları ile birçoğunun kefen giydiği grup, sık sık İsrail aleyhine sloganlar attı. Burada kılınan Gıyabi cenaze namazının ardından hayatını kaybedenler için dua edildi. Kalabalık adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı sözcüsü Menaf Adıyaman, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve onu çevreleyen Kudüs, katil ve Siyonistler tarafından işgal edilmiş durumdadır. Bu güruh, katliamlarını her geçen gün artırmakta, mazlum Filistin halkını, kadın,çocuk, yaşlı ve genç demeden bombardımana tabi tutmaktadır.Son günlerde bu katliamlarına bir yenisini ekleyerek El Ehli Baptist hastanesini hedef almış ve yüzlerce çocuk, yaşlı, kadın ve hastayı vahşice katletmiştir. Tarihte benzerine az rastlanır bu vahşeti, bütün dünya sadece izlemiş ve bir kısmı kınamaktan öteye geçemeyen açıklamalarla yetinmiştir.” dedi.

Filistin’de bir vahşet yaşandığını söyleyen Adıyaman, “On yıllardır Filistin’de gerçekleştirilen zulümler, cinayet ve katliamlar dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. On binlerce kardeşimiz şehit olmuş, yüz binlerce kardeşimiz topraklarından sürülmüştür. Gazze’de yıkım, ölüm, vahşet, katliam var. Gazze’nin üstüne bombalar yağıyor. Gazze’de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze’de sadece vahşi bir soykırım var. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jenaretörlerin yakıtı bitti. Bugün Gazze’de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci Siyonistler, mazlum Filistin halkını acımasızca katletmekte ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaktadır. Filistin halkı,Hamas ve İslami Cihad yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslüman ülkeler ekonomik ve askeri olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Hamas’ı, İslami Cihad’ı, Kassam Tugaylarını ve Siyonist işgalci çetelerin burunlarını yere sürten bütün Aksa muhafızlarını yalnız bırakmayın. Ülkenizde bulunan Siyonist ve destekçileri olan bürokratları derhal sınır dışı edin. Siyonist ve destekçileri ile olan siyasi ve ekonomik ilişkilerinizi kesin.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.