Dolar 32,5111
Euro 34,9332
Altın 2.434,20
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Diyarbakır’da İlk: ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi Kuruluyor’

Diyarbakır’da İlk: ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi Kuruluyor’
REKLAM ALANI
20 Temmuz 2023 20:16
212

Kayapınar Belediyesi tarafından Diyarbakır’ın ilk tıbbi aromatik bitki bahçesi kuruluyor. 50 bin metrekare alan üzerine kurulacak bahçede 100 bin tıbbi aromatik bitki ekilecek.

 Kayapınar Belediyesinin yeni projelerinden biri olan ve çalışmaların hızla sürdüğü İlk Tıbbi Aromatik Bitkiler Parkında ilk dikimler gerçekleştirildi.

ARA REKLAM ALANI

Son dönemde tarımsal üretim ve faaliyetlerine hız veren Kayapınar Belediyesi, bu alanda yeni bir adım daha atarak kent merkezinde mis gibi kokuların yayılacağı bir alanı daha Kayapınarlıların hizmetine sunacak.

Fırat Mahallesi’ndeki Park 75’ın arkasında uygulanmasına başlanan 50 bin metrekarelik alana sahip Tıbbi Aromatik Bitkiler Parkı hem koleksiyon bahçesi hem de anaç bitki üretim alanından oluşuyor. Doğal formların hakim olduğu Parkta, Kekik, Biberiye, Lavanta, Adaçayı, Lavantin, Limon Kekiği, Gül, Melisa, Mahlep, Ihlamur gibi bölgede yetiştirilmeye elverişli olan 100 bin tıbbi aromatik bitki ekilecek. Parkta ayrıca yürüyüş yolları ve oturma alanlarının da yer alacak. Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Arif Karaman, bahçeyi ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.