Dolar 32,3736
Euro 34,7899
Altın 2.398,93
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Diyarbakır’da Çocuk Polisi ‘Eğitim Ailede Başlar’ Projesi Başlattı

Diyarbakır’da Çocuk Polisi ‘Eğitim Ailede Başlar’ Projesi Başlattı
REKLAM ALANI
12 Ekim 2023 10:21
285

DİYARBAKIR’da İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü “Eğitim Ailede Başlar” projesini başlattı. 4 farklı şubeden projeye katılan polisler ailelere, çocuk ihmali, istismarı, öfke kontrolü ve stres yönetimi ile siber, asayiş ve uyuşturucu üzerine konuşmalar yaptı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nce “Eğitim Ailede Başlar” projesi başlatıldı. Polis sorumluluk alanındaki okulları belirleyen ekipler çalışma yaptı. Ortaöğretim okullarından riskli gruplarda olan okulları belirleyen ekipler, okul yönetimleriyle yaptıkları görüşmelerde velilere ulaştı. Bu kapsamda Bağlar ilçesindeki Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda eğitim gören çocukların aileleriyle okulda bir araya gelindi. Konferans salonunda yapılan toplantıya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Taylan Özgür Kök, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcı Ayşenur Baysal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Hurata, Çocuk Şube Müdürü Leman Süheyla Üresinler, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dikasun Şube Müdürü Sibel Çetinkaya da katıldı. Konferansta velilere, Çocuk Şube Müdürlüğünde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından çocuk ihmali ve istismarı, öfke kontrolü ve stres yönetimi, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce narkotik maddelerin ve etkilerinin tanınması, çocukların narkotik maddeden korunma yöntemleri ve madde bağımlısı çocukların tedavi olanakları, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce siber zorbalık ve güvenli internet kullanımı ve Asayiş Şube Müdürlüğü’nce de çocukların suça nasıl sürüklendiği, arkadaş ortamının çocuk üzerinde bırakacağı olumsuz etkiler ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

ARA REKLAM ALANI

Konferansa katılan velilerden Murat Bora, bu programların çok güzel olduğunu söyledi. Bora, “Sürekli olmasını isteriz. Bizim buraları biliyorsunuz.Bu tür anlamlı konferansların olması çok iyi. Çok olumlu bulduk. Kim bu programı yaptıysa teşekkür ederiz” dedi.

Velilerinin yoğun ilgi  gösterdiği programda ayrıca velilerin soruları cevaplandı, anket çalışması yapılarak görüş ve öneriler alındı.Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından projenin devam edeceği belirtildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.