Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Diyarbakır’da ‘Büyük Kudüs Yürüyüşü’ Düzenlendi

Diyarbakır’da ‘Büyük Kudüs Yürüyüşü’ Düzenlendi
REKLAM ALANI
4 Şubat 2024 18:00
164

Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Vakfı, Selahattin Eyyubi Enstitüsü, Kudüs Platformu ile Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) öncülüğünde, Diyarbakır, İstanbul, Van, Adana ve Batman’da eşzamanlı ‘Büyük Kudüs Yürüyüşü’ düzenlendi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

 

Yürüyüşe binlerce kişi katılırken kortej önünde poz veren Ebu Ubeyde kıyafetli ve ellerinde sembolik roketatar bulunan gençler dikkat çekti.

Kayapınar ilçesinde bulunan Dünya Kavşağı’ndan başlayıp 15 Temmuz Şehitleri Parkı’na kadar devam eden yürüyüşe Hür Dava Partisi(HÜDAPAR) Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, Peygamber Sevdalıları Vakfı temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Burada açıklamayı Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Menaf Adıyaman yaptı. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıların 121’inci gününe girdiğini belirten Adıyaman; “Siyonist terör çetesi tarafından gerçekleştirilen son vahşetler, bizim bildiğimiz ama dünyanın henüz anlamadığı bir gerçeği hakkıyla gösterdi. Bu hakikat, karşımızdaki işgalcilerin insan suretine girmiş canavar ruhlu vahşi bir topluluk olduğuydu. Dünya halklarının bu barbarlara insanlık namına gösterdikleri tepkiler, Müslüman olmayanların bile cehennemin lüzumsuz olmadığını anlamaları ve bunu ifade etmeleri, bunun en güzel ispatı oldu. Yaşanan tüm acılara rağmen bütün kıtalardan yükselen halkların sesi, gelecek adına inşallah güzel gelişmelere vesile olacaktır. Rabbimizden niyazımız, Gazze’de İslam’ı hakkıyla temsil edip ümmeti yücelten, ölseler bile kazanan bu iman ehli yiğitlerin bereketli kanlarıyla nice imandan yoksun yüreklerin iman ile buluşmasıdır. İnanıyoruz ki yürekleri bu mahrum ve mazlumlar için atan halkların iman ile buluşması uzak değildir.

Ümmetin izzet ve özgürlük davası, ümmetin uyanış ve diriliş davası olan Kudüs Davası; her geçen gün ümmet evlatlarının yüreğinde büyük bir sevdaya dönüşmektedir. Dünyanın dört bir tarafında yaşayan milyonlarca Müslümanın kalbi Kudüs aşkıyla çarpmaktadır. Kudüs Davası, ümmeti birleştiriyor. Ümmeti kendine getiriyor. Kudüs Davası, ümmetin onur ve özgürlük davası olmayı sürdürüyor. Ümmetin evlatları Kudüs’ü ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacakları günün özlemiyle kavruluyor. Kudüs Davası bilinciyle donanan ümmet, er ya da geç hep birlikte Kudüs’e yürüyecek ve Müslümanların ilk kıblesi, çevresi Allah (celle celâluhu) tarafından mübarek kılınmış Mescid-i Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacaktır biiznillah. Her yıl İslam dünyası ile birlikte Recep ayının son haftasını Dünya Kudüs Haftası olarak idrak etmekteyiz. Bu haftada yaşanan tarihi olaylardan ve Kudüs’le ilgili önemli gecelerden ötürü bu hafta, Kudüs davasına has kılınmıştır” dedi.

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.