Dolar 32,6610
Euro 35,4440
Altın 2.506,82
BİST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 32°C
Sal 33°C
Çar 32°C
Per 31°C

Diyarbakır’da ‘Beyaz Bayrak’ Uygulaması Yaygınlaştırılıyor

Diyarbakır’da ‘Beyaz Bayrak’ Uygulaması Yaygınlaştırılıyor
REKLAM ALANI
3 Temmuz 2024 13:54
120

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların sağlıklı gıdaya ve kaliteli hizmete ulaşması amacı ile başlattığı ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasını yaygınlaştırmak için saha çalışmaları yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi, gastronomide şehrin marka değerini koruyan, gıda güvenliğini ve hizmet kalitesini artıran ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasını kent geneline yaymayı hedefliyor.

ARA REKLAM ALANI

Sağlık işleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, kentte gıda üreten, satan, işleyen, depolayan iş yerlerini düzenli bir şekilde denetliyor. Denetimlerde gerekli şartları taşıyan işletmelere 3, 2 veya 1 yıldızlı ‘Beyaz Bayrak’ veriliyor.

HEDEF 300 İŞLETMEYE BEYAZ BAYRAK VERMEK

Kentte şu ana kadar 200 işletmeye Beyaz Bayrak verildi, sayının 300’e çıkarılması hedefleniyor.

BEYAZ BAYRAK

Mevcut denetimlerden farklı olarak tüketicileri de içine alan, işyerlerinde kalite ve gıda güvenliğini sağlayan bir sistem olan Beyaz Bayrak uygulamasında, 50’nin üzerinde teknik, hijyenik ve fiziki kriter bulunuyor. Ekipler, il genelinde işyerlerine önce bilgilendirme yapıyor daha sonra da denetimler gerçekleştiriyor.

Denetimlerde; aydınlatmadan temizliğe, teknik ekipmandan personel kıyafetine, servis kalitesinden çevre temizliğine kadar geniş bir yelpazede incelemeler yapıyor. Beyaz Bayrak almaya hak kazanan işyerlerine Büyükşehir Belediyesi ekiplerince “Bu işyeri düzenli olarak Büyükşehir Belediyesi Gıda Denetim ekiplerimiz tarafından denetlenmektedir. Hijyenik ve sağlıklı bir ortam için beyaz bayrak asılı işyerlerini tercih edebilirsiniz” yazıları asılıyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.