Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Diyarbakır’da Bakan Nebati Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu!!

Diyarbakır’da Bakan Nebati Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu!!
REKLAM ALANI
18 Nisan 2023 16:17
304

İYİ Parti Diyarbakır milletvekili adayı Av. Mustafa Şenay Canoruç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Diyarbakır 2’nci sıra milletvekili adayı avukat Mustafa Şenay Canoruç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında ‘görevi kötüye kullanma suçu’ kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Oruç, dilekçesinde Nebati’nin Bakanlığın imkanlarının seçim çalışmalarında kullanıldığını belirtti.

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Adliyesi’ne İYİ Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı olan Kenan Kaya ile birlikte gelen Anayasa Hukukçusu Av. Dr. Mustafa Canoruç, Nebati’nin Bakanlık binasında AK Parti Mersin milletvekilleri adayları ile il teşkilatını ağırlayarak yaptığı paylaşıma, “Seçimle ilgili olarak basına yansıyan ve kendi tweet’i ile yapılan, suç teşkil eden eylemini kabul ve ikrar eden Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’yi istifaya davet ediyorum. Bundan sonra kendisinin emir ve talimatı ile harcanan her kuruş “şaibe”lidir” dedi.

Seçim sürecinde diğer partilerin devlete ait kamu kaynaklarını kullanamadığına atıfta bulunan Canoruç, adil bir seçim yarışı için benzer durumlara karşı YSK’ye şu sözlerle çağrıda bulundu: “Seçim sürecine girilen bu aşamada seçimin adil ve güvenilir yapılmasında, seçimde tarafsızlığın, adaletin tesisinde YSK olduğu kadar mevcut hükümette sorumludur. YSK derhal bu ve benzeri işlem ve eylemlerin önüne geçmek üzere toplanmalı ve seçimlerin tarafsız, eşit koşullarda ve adaletli şekilde temini için kamu kaynaklarının kullanılamayacağına dair karar vermelidir.” (Sur Ajans)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.