Dolar 32,3562
Euro 34,7926
Altın 2.394,21
BİST 10.254,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Diyarbakır’da AK Parti’de E-Temayyül Yoklaması Gerçekleşti!

Diyarbakır’da AK Parti’de E-Temayyül Yoklaması Gerçekleşti!
REKLAM ALANI
26 Mart 2023 13:01 | Son Güncellenme: 26 Mart 2023 13:28
410

14 Mayıs’ta yapılacak Genel Seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerde ada adaylık yarışı da hız kazandı. Diyarbakır’da Cumhur İttifakı’na HÜDAPAR’ı da dahil eden AK Parti’ye 84 aday adayı listeye girmek için başvuru yaptı. 2018 seçimlerinde iktidar partisine 250 civarında isim aday adayı olmak için başvuru yapmıştı.

Alınan bilgiye göre AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na mevcut vekiller Oya Eronat ve Ebubekir Bal yeniden aday adaylık için başvuru yaparken, eski Tarım Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’in ise başvuru yapmadığı öğrenildi. Başvuru yapanlar arasında AK Parti MKYK Üyeleri Suna Kepolu Ataman ve Alaattin Parlak da yer alıyor. Diyarbakır eski Milletvekili ve MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt ise İstanbul’dan başvuru yaptığı öğrenilirken, İl Başkanlığı e-temayül yoklamasını dün gerçekleştirdi.

ARA REKLAM ALANI

 

 

Bu yıl ilk kez kullanılan “elektronik oylama” ortamı temayül yoklaması Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşirken, yoklamaya bin 400 kişi katılarak oy kullandı. Genel Merkeze düşen oylamaları parti yönetimi değerlendirmeye alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Maraş merkezli depremin yaşandığı 6 Şubat’tan itibaren Diyarbakır’da görevlendirdiği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Diyarbakır 1. Sıradan aday göstereceği iddiası kulislerdeki yerini korurken, ikinci sırada ise HÜDAPAR’dan bir ismin veya Suna Kepolu Ataman’ın yer alacağı belirtiliyor.

Sonuçların ilk ulaştığı AK Parti Genel Merkezi’nin açıklayacağı Diyarbakır temayül sonucu tüm şehir tarafından merakla bekleniyor…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.