Dolar 32,4268
Euro 34,8288
Altın 2.442,65
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Diyarbakır’da 52’nci Postacı Yürüyüş Yarışması Yapıldı

Diyarbakır’da 52’nci Postacı Yürüyüş Yarışması Yapıldı
REKLAM ALANI
17 Nisan 2024 00:27
124

PTT Genel Müdürlüğünce organize edilen “52’nci Postacı Yürüyüş Yarışması” postacıların katılımıyla Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü’nde görevli Faruk Kesik(54), PTT Genel Müdürlüğü tarafından 5 Ocak’ta düzenlenen Adana Yarı Maratonu’nda 50-54 yaş gurubunda 3’ncü oldu. Yaklaşık 4 aydır günde 30 kilometre koşarak hazırlandığı 52’nci Postacı Yürüyüş Yarışması’nda 8’nci oldu. 115’ten fazla uluslararası koşu ve maraton müsabakalarında birçok kez yaş grubunda derece elde eden kesik, 29 Nisan’da yapılacak olan Moskova Yarı Maratonu’nda katılarak ülkemizi temsil edecek.

PTT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından Dicle üniversitesi Tartan Pist Alanı’nda gerçekleşen yürüyüşte Diyarbakır, Mardin, Erzurum, Erzincan, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Elazığ, Gaziantep, Adıyaman ve Bingöl PTT Başmüdürlüklerinden gelen toplam 126 postacı yarıştı.

PTT Diyarbakır Başmüdürü Rıdvan Acar, kurum personelleri arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, sportmenlik ruhunu ve davranışını kazandırmak amacıyla bu sene 52’nci Posta Yürüyüş Yarışması’nı düzenlediklerini söyledi.

Düzenlenen yürüyüş yarışmasında erkeklerde Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü’nden Erdal Acu, yarışmayı açık ara farkla 1’ncilikle tamamlarken, Siirt PTT Başmüdürlüğü’nden gelen Cengiz Erdemci 2’nci, Abdurrahman Yılmaz ise 3’ncü oldu. Kadınlarda Gaziantep’ten gelen Cansu Ünal 1’nci, Gülten Yavuz 2’nci ve Gülseren Hoşgören ise 3’üncülükle yarışı tamamladı.

 

‘115’TEN FAZLA ULUSLARARASI KOŞU VE MARATON MÜSABAKALARINDA DERECE ELDE ETTİM’

Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü’nde görevli Faruk Kesik(54); “Uluslararası Maraton koşucusuyum. Bugün Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması için Diyarbakır’da 52’nci Postacı Yürüyüş Yarışması’nın bölge finalleri için buradayız. Havaların çok sıcak olması performansımızı çok ciddi anlamda etkiledi tabiki. Zira her gün 30-40 kilometreye yakın idman yapan, uluslararası maratonlar koşan ben maalesef bugün 8’nci olabildim. Buna rağmen Türkiye Finalleri’ne katılma hakkı kazandım. Muhteşem bir organizasyondu. Bu organizasyonu yapan Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü’ne ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

PERSONELLER ARASINDAKİ DAYANIŞMAYI SAĞLAMAK AMACIYLA YAPILIYOR

Yarışmayı kazanan personelleri tebrik eden acar, madalyalarını takdim etti. Kazanan Başmüdür Acar; “Şirketimiz personeli arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, sportmenlik ruhunu ve davranışını kazandırmak üzere yapılan ve bu yıl 52’ncisi düzenlenecek olan Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması’nda Ülkemizi ve Kurumumuzu temsil edecek kadın ve erkek Postacı Yürüyüş Milli Takımı’nda görev alacak sporcuları belirlemek amacıyla düzenlenen Postacı Yürüyüş Yarışması Türkiye Finali’ne katılacak yürüyüşçüleri seçmek üzere yapılacak bölge yarışına hoş geldiniz. Diyarbakır’da gerçekleşen yarışmada dereceye giren kadın ve erkek ayrı olmak üzere ilk 3 yarışmacıya madalya verilecek ve Hakkâri’de düzenlenecek Türkiye finalinde illerini temsil edecekler. Türkiye Finalinde derece elde edenler Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması’nda ülkemizi ve kurumumuzu temsil edecekler. Diyarbakır 15, Mardin 1, Erzurum 2, Erzincan 3, Siirt 3, Şanlıurfa 4, Batman 6, Elazığ 9, Gaziantep 58, Adıyaman 17 ve Bingöl PTT Başmüdürlüklerinden 8 kişi olmak üzere toplam 126 personelimiz katıldı. Yarışmada erkeklerde Diyarbakır personelimiz Erdal Acu geçen sene olduğu gibi yine şampiyon oldu. Kadınlarda da bu sene Gaziantep ekibi ambargo koydu, onları tebrik ediyorum” dedi.

‘ERKEKLERDE GEÇEN YIL OLDUĞU GİBİ BU SENE DE DİYARBAKIRLI ERDAL ACU 1’NCİ OLDU’

Erkeklerde son 2 yıldır yapılan yarışmada 1’nci olan Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü personeli olan Erdal Acu(44); “Bu yarışmadan 2-3 ay önce antrenman yapıyorum. Geçen sene de 1’nci olmuştum. Bu sene de 1’nci oldum çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim Türkiye finallerinde ilk 3’e girmeyi planlıyorum. Şimdiden çalışmalarıma devam edeceğim” diye konuştu.

‘KADINLARDA GAZİANTEP EKİBİ İLK 3 SIRAYI ALDI’

Kadınlarda 1’nci olan Cansu Ünal, Gaziantep Şehitkamil PTT Başmüdürlüğü’nden geldiğini ve yarışmayı 1’ncilikle bitirdiği için mutlu olduğunu ve 2’nci turu sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.