Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Diyarbakır’da 26 Ebe ve Hemşireye Acil Obstetrik Bakım Eğitimi Verildi

Diyarbakır’da 26 Ebe ve Hemşireye Acil Obstetrik Bakım Eğitimi Verildi
REKLAM ALANI
8 Eylül 2023 00:19
289

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 5-6 Eylül tarihlerinde; Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman illerinde doğumhane ve kadın doğum servislerinde görev yapan 26 (eğitime katılan kişi sayısı) ebe ve hemşirelere yönelik Acil Obstetrik Bakım Programı Eğitimi yapıldı.

Acil Obstetrik Bakım, gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve bebeğin hayatını tehdit eden ve acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Anne ölümlerinin ve sakatlıklarının azaltılması, acil obstetrik bakım hizmetlerinin güçlendirilmesi ve kalitesinin arttırılması amacıyla 2009 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından “Acil Obstetrik Bakım Programı” (AOB) yürütülmektedir.

ARA REKLAM ALANI

Doğum öncesi, doğum, doğum sonu bakım hizmetlerini veren tüm sağlık kuruluşu personelinin bu konudaki bilgi ve beceri düzeyi artırılması amacıyla Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 5-6 Eylül tarihlerinde; Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman illerinde doğumhane ve kadın doğum servislerinde görev yapan 26 (eğitime katılan kişi sayısı) ebe ve hemşirelere yönelik Acil Obstetrik Bakım Programı Eğitimi yapıldı.

Eğitim sonrası başarılı katılımcılara; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz.Dr. Murat Can, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hidayet Bakaç ve Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birim Sorumlusu Uz.Dr. Elif Boncukçu Eren  tarafından sertifikaları takdim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.