Dolar 32,4507
Euro 34,7784
Altın 2.428,32
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Diyarbakır Sur’da Petrol Çıkarılacak

Diyarbakır Sur’da Petrol Çıkarılacak
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2023 14:20
226

Diyarbakır’ın Sur ilçesi sınırları içinde petrol arama, çıkarma ve depolama çalışması yapılacak.

 

ARA REKLAM ALANI

Açılacak 2 sondaj kuyusundan günde yaklaşık 80 ton petrol çıkarılması bekleniyor.

 

Amerikan Transatlantic Petroleum Ltd. Şirketinin Türkiye kolu olan Transatlantic Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama ve Üretim A. Ş. firması tarafından Diyarbakır İli, Sur İlçesinde Ham Petrol Arama – Çıkarma (Üretim) ve Depolama faaliyeti planlanıyor.

 

8 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

 

8 milyon 125 bin lira değerindeki proje kapsamında ARİ/TRS/K/M45-a2-1 ve ARİ/TRS/K/M44-b2-1 ruhsat nolu alanlarda 3 adet poligonda çalışma yürütülecek. Yeniev – 7 ve Ofköy – 1 Lokasyonlarında yapılacak olan sismik çalışmalar neticesinde, açılacak sondaj kuyuları vasıtasıyla petrol varlığı, petrolün özellikleri ve işletmeye yönelik verilerin sağlanması planlanıyor. Arama faaliyeti sonrasında da üretime ve depolamaya geçilmesi planlanıyor. Belirlenmiş olan noktalarda yapılacak arama çalışmalarının ardından; kuyulardaki petrol debisi miktarı, kalitesi ve verimliliği gibi faktörler göz önüne alınarak, üretime geçilip geçilmeyeceğine karar verilecek. Daha önceden arazilerde yapılan gözlemsel tespitlere göre üretime geçilmesi halinde günlük yaklaşık 80 ton ham petrol üretimi yapılması ve depolanması öngörülüyor. Depolama ise her biri 500 m3/yıl depolama kapasitesine sahip 6 tank ile yapılacak. (Kaynak: Enerji Günlüğü)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.