Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Diyarbakır Merkezli 3 İlde ‘Hipnoz’ Operasyonu: 9 Gözaltı

Diyarbakır Merkezli 3 İlde ‘Hipnoz’ Operasyonu: 9 Gözaltı
REKLAM ALANI
21 Ekim 2023 11:28 | Son Güncellenme: 21 Ekim 2023 11:39
246

DİYARBAKIR merkezli Antalya ve Mersin’de, internette bilindik alışveriş sitelerini taklit ederek vatandaşları ‘dijital hipnoz’ yöntemiyle dolandıran şüphelilere yönelik polisin düzenlediği ‘Hipnoz’ operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nce dolandırılan vatandaşların başvurusu üzerine çalışma başlatıldı. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince mağdurların ifadesi alınması üzerine özel ekip oluşturuldu. İnternet üzerinden iz süren polis, şüphelilerin vatandaşları internette çok bilindik alışveriş sitelerini birebir taklit ederek ara yüzlerini kopyalayarak alışveriş yapmak isteyenleri tuzağa düşürdüğünü belirledi. Vatandaşları bu sitelerin aslı ile birebir şekilde ‘dijital hipnoz’ yöntemiyle alışverişe sürükleyen şüpheliler ayrıca güvenli ödeme bahanesiyle linkler gönderip vatandaşların parasını hesaplarına geçirdiklerini tespit edildi.

ARA REKLAM ALANI

ÇAĞRI MERKEZİ KURDULAR DIJITAL SOYGUN YAPTILAR

Polis, internet üzerinden çalışmalar yaparak şüphelilerle iletişime geçti. Şüphelileri izleyen ekipler, sinyal aldıkları alanlara yoğunlaştı. Özel ekibin yaptığı çalışmada şüphelilerin Diyarbakır, Antalya ve Mersin’de olduklarını ortaya çıktı. Yapılan çalışmada polis şüphelilerin, 9 kişi olduğu ve isimlerinin Y.A., Ş R., S.D., V.Ö, S.O, M.A, B.A., B.A, ve S.K, olduklarını tespit etti. Polis, tespit ettiği şüphelilerin adreslerini belirledikten sonra ‘Dijital Hipnoz’ ismini verdiği operasyonda eş zamanlı olarak adreslere baskın yapıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinler doğrultusunda şüphelilere ait ev ve işyerlerinde yüklü miktarda nakit para, 15 cep telefonu, laptop, 4 pos cihazı, 30 banka kartı ve 20 sim kart ele geçirildi.

‘SUÇLA SİNERJİK OPERASYONU SÜRÜYOR’

Dolandırıcılıkla ilgili olarak uyarıda bulunan Asayiş Şube Müdürü Süheyl Zaim, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın talimatlarıyla suçla sinerjik projesinin başlatıldığını duyurdu. Asayiş Müdürü Zaim, “Çok sayıda siber çetelere operasyon yaptık. Sanal dolandırıcılık örgütüne yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla soruşturma başlattık. Diyarbakır merkezli operasyonla çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Dolandırıcılar yeni yöntemlerle vatandaşlarımızı mağdur etmeye ne yazık ki devam ediyorlar. Alışveriş sitelerine girenleri tuzağa düşürüyorlar. Çok bilinen internet alışveriş siteleri taklit ederek profesyonel ve birebir arayüzlerle kullanıcıları inandırıyor, ikna ediyorlar. Üstelik arama motorlarına sponsorlu reklam vererek üst taraflara çıktıkları için şüphe de duymuyorlar. Adeta hipnoz ediyorlar. Biz buna bir çeşit dijital hipnoz tekniği diyoruz. Güvenli ödeme bahanesiyle bir link gönderiyorlar ve bu link üzerinden ödeme yapılmasını sağlayarak vatandaşlarımızı dolandırıyorlar” dedi.

Gözaltına alınan 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.