Dolar 32,5715
Euro 35,0426
Altın 2.431,98
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 30°C
Az Bulutlu
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C
Cts 30°C

Diyarbakır-Mardin Sınırındaki Yangın, TOMA Kamerasında!

Diyarbakır-Mardin Sınırındaki Yangın, TOMA Kamerasında!
REKLAM ALANI
30 Haziran 2024 13:09
96

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi kırsal Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran gecesi çıkıp, rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesi kırsal Yücebağ ile Yetkinler mahallelerine doğru ilerleyen 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangına, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesindeki 10 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’nın (TOMA) müdahale ettiği anlar, kameraya yansıdı. İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın talimatıyla yönlendirilen TOMA’ların 6 saatlik çalışmasında, 250 ton su ve 500 litre köpük kullanıldı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi kırsal Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran gecesi çıkıp, rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesi kırsal Yücebağ ile Yetkinler mahallelerine doğru ilerleyen ve yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında; Şehmus Demir, Mazhar Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Azad Yılmaz, Resul Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Buğdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, Sinan Deviren, Fadıl Demir (57), İsmail Yardımcı ile eltiler Kerime Erdenli (55) ve Zekiye Erdenli (55) yaşamını yitirdi. 78 kişi hastaneye kaldırıldı. 2 kişinin tedavisi sürüyor.

ARA REKLAM ALANI

TOMA’LARIN MÜDAHALESİ KAMERADA

Yangının başlamasıyla İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın talimatıyla Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan 10 TOMA ve su tankerleri de olay yerine hareket etti. Çınar ilçesinin 3 kırsal mahallesindeki yerleşim yerlerinin bulunduğu alanlara gelen TOMA’lar, burada alevlere müdahale etti. Sahadaki ekiplerle koordine olan TOMA’lar daha sonra dağlık alanların yamaçlarındaki alevlere müdahale bulundu. Müdahale anları, TOMA’ların kameralarına yansıdı. TOMA’lar, 6 saatlik çalışmada, 250 ton su ve 500 litre köpük kullandı.

Öte yandan TOMA’lar merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde 22, 24 ve 25 Haziran’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi arkası, Üçkuyular Mahallesi ve Talaytepe Mahallesi’nde meydana gelen anız yangınlarına müdahale etti. TOMA’ların müdahalesi, kameralara yansıdı. (Kaynak: DHA)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.