Dolar 32,3928
Euro 34,8040
Altın 2.399,80
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Dolandırıcılık Vakası İddiası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Dolandırıcılık Vakası İddiası
REKLAM ALANI
8 Haziran 2022 11:18 | Son Güncellenme: 8 Haziran 2022 11:19
1.383

Kendini belediyede üst düzey yetkili olarak tanıtan bir kişi, onlarca kişiyi işe alacağım diyerek dolandırdığı iddia edildi.

 

ARA REKLAM ALANI

(ÖZEL HABER: SEYFETTİN EKEN)

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan M. C. B. isimli şahıs ile Sur ilçesindeki bir köyün muhtarı, 2 yıl önce dolandırıcılık şebekesi kurarak vatandaşlardan işe alma vaadiyle 15 bin TL para alarak dolandırdı.

 

İşe alımı gerçekleşmeyen vatandaşlar, mağduriyetinin giderilmesi için geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne M.C.B. isimli şahıs hakkında şikayette bulundu.

 

Konuyla ilgili Sonhaberlerim.com’a konuşan mağdur vatandaşlar, parayı M.C.B.’ye verdiklerinde yanında koruma olarak dolaşan polisler ile bir köy muhtarının da kefil olduğunu iddia etti.

 

İşe alımları gerçekleşmeyen mağdur vatandaş, parayı şahit ve kefil olan muhtardan alamayınca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na suç duyurusunda bulunmak üzere dilekçe verdi.

 

“İYİ AİLE ÇOCUĞU DİYE TANITTI, ÜÇKAĞITÇI ÇIKTI”

 

Oğuzlar Mezrası Yeniköy Küme Evleri’nde ikamet eden, 12 kişi adına dosya ve her bir dosya için M.C.B’ye 15 bin TL verdiğini iddia eden Selim G. isimli şahıs; “M.C.B. isimli şahıs ile daha önce tanışıklığımız yoktu. Bismil’in Aslanoğlu Köyü’nde bulunan C. B. isimli bir tanıdık aracılığıyla tanıştık. Bu arkadaşımdır, birçok kişiyi işe aldı. Size de yardımcı olabilir dedi. M.C.B. de bize sizi memur olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne alacağım ama bunun karşılığında 15 bin TL istiyorum’ dedi. Biz de bir umut ona güvenip parayı ve dosyaları verdik. Para ve dosyaları Bayındırlık Caddesi’nde bulunan bir cafede elden kendisine teslim ettik. C.B, bize M.C.B.’yi tanıtırken iyi aile çocuğu ve dürüst diyerek tanıttı ama bir numaralı üçkâğıtçı çıktı. O şahıs sözünü tutmadığı gerekçesiyle ondan paramızı geri istedik. Paramızı vermek yerine 4 ay önce bize 35 bin TL’lik senet verdi. Bu sırada şahit olarak yanımızda polisler de vardı. Verilen senet karşılıksız çıktı. 2 yıldır verdiğimiz para heba oldu, mağdur olduk. 2 yıldır bizi oyalıyor, en son dolandırıldığımızı öğrendikten sonra kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdik” dedi.

 

DBB: “ŞAHIS HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI”

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, M.C.B. isimli şahıs hakkında soruşturma başlatıldığını, iddiaların araştırıldığını ve Diyarbakırlı vatandaşlara da büyükşehir belediyesi yetkilisi olarak kendisini tanıtıp para isteyen kişilere itibar etmemesi çağrısında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.