Dolar 32,5450
Euro 34,9384
Altın 2.445,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Diyarbakır Barosu’ndan Özdağ Hakkında Suç Duyurusu!

Diyarbakır Barosu’ndan Özdağ Hakkında Suç Duyurusu!
REKLAM ALANI
16 Nisan 2023 17:47
249

Diyarbakır Barosu, Zafer Partisi Genel Başkanı hakkında; seçim etkinliği esnasında YSP’li seçmenlere istinaden “katil” ve “dağdan inmişler” şeklinde sarf ettiği sözler nedeniyle, “Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılanması Suçu” kapsamında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu, Özdağ’ın seçim etkinliği sırasında Yeşil Sol Partili seçmenlere istinaden “katil” ve “dağdan inmişler” şeklindeki sözleri nedeniyle yargılanmasını istedi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusunda Özdağ’ın sarf ettiği sözler nedeniyle, “Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılanması Suçu” işlediğine dikkat çekti.

ARA REKLAM ALANI

Özdağ, Diyarbakır Barosunun suç duyurusu üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Baroya sert sözler sarf eden Özdağ, “Ben teröriste terörist derim. Diyarbakır barosunun Türkiye Cumhuriyeti’nin işgal altındaki bir kurumu olduğu açıktır. Diyarbakır barosu, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti’ne her vesile ile açık düşmanlık yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Zafer Partisi Genel Başkan Ümit Özdağ, bir süre önce ziyaret için gitti Yeşil Sol Parti standında kimseyi bulamayınca, “dağa çıktılar herhalde”, yolda karşılaştı bir seçmenin HDP’ye (Yeşil Sol Parti) oy vereceğini söylemesi üzerine ise ‘katil’ ifadesini kullanmıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.