Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Diyarbakır’a Ramazan Bayramı Öncesi Gelen Çok, Giden Yok

Diyarbakır’a Ramazan Bayramı Öncesi Gelen Çok, Giden Yok
REKLAM ALANI
23 Nisan 2022 13:55
1.279

Ramazan Bayramı dolayısıyla Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk yaşanması beklenirken, sessizliğe gömüldü.

 

ARA REKLAM ALANI

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenlerin taleplerini karşılamak için ek seferler düzenleyen otobüs firması yetkilileri, bayramı Diyarbakır’da geçirmek için gelenlerin çok olduğunu ancak gidişlerin olmadığını ifade etti.

 

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da Ramazan bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler, Diyarbakır’a gelmeye başlarken, Diyarbakır Şehirlerarası Otogarda yoğunluk beklendiği yerde sessizlik olduğu görüldü. Farklı illerde şubeleri bulunan firmalar, yoğun talep nedeniyle ek seferler düzenlemeye başladı. Biletini önceden alanlar sorun yaşamazken, son güne bırakanlar yer bulmakta güçlük çekiyor.

 

Yolcuların mağduriyet yaşamaması için biletlerini şimdiden almaları önerisinde bulunan seyahat firması yetkilisi Zülfü Çelik, kentte gelişlerin çok olduğunu ancak gidişlerin olmadığını ifade etti.

 

Ramazan bayramına kısa bir süre kaldığını yoğunluğun Diyarbakır’dan gidişlerde değil, gelişlerde olduğunu aktaran Çelik, “Bayramın gelişiyle birlikte insanlar memleketlerine yani Diyarbakır’a dönüşler yoğun oluyor. Fiyatlarımız yeni tarife olmakla birlikte en uzak mesafe olan Bodrum 550 lira, İstanbul, İzmir, Bursa 500 liradır ve gidiş ile gelişlerimizin fiyatları sabittir. Bayram öncesi gelişlerde bayram sonrası da gidişlerimizde yoğunluk oluşuyor ve bunun dışında da pek yolcu yok diyebileceğiz kadar azdır” dedi.

 

“FİYATLARI UYGUN BULUYORUM”

 

Diyarbakır’a bir iş görüşmesi için gelen ve Van’a gitmek için otogarda 200 liraya bilet alan Murat Mülazımoğlu, “Fiyatları çok yüksek bulmadık ve özel bir aracın yakacağı yakıt fiyatına göre uygundur. Van’a gidiyorum. Van’a gidiş bilet fiyatı 200 liradır. Buraya bir toplantı için geldim, geri döneceğim. Normal araç ile gidiş ve gelişim bin liraya mal olacaktı” diye konuştu.

 

KAYNAK: İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.