Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE KÜRTÇE TEZ YAZIMININ ÖNÜ AÇILDI

Dicle Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği değişikliğiyle fakültelerde dört yıllık eğitim verilen dillerde lisansüstü tez yazılmasının önünü açtı.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE KÜRTÇE TEZ YAZIMININ ÖNÜ AÇILDI
REKLAM ALANI
10 Ağustos 2021 23:39
1.684

Bu kararla birlikte lisansüstünde Kürtçe tez yazılmasının önündeki engeller de kalkmış oldu.

 

ARA REKLAM ALANI

Son yıllarda üniversite aleyhine gündem olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve Diyarbakır kamuoyunda defalarca tartışma konusu olan “Kürtçe ve Zazaca tez yazılamaması” sorunu bu yönetmelik ile çözüme kavuşturulmuş oldu. Yönetmelikteki diğer koşullar da sağlandığı takdirde Türkçenin dışında diğer dillerde de artık tez yazılabilecek.

 

Yaklaşık bir yıl önce göreve gelen Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç’un talimatıyla başlayan çalışmalar kısa sürede tamamlandı ve 9 Ağustos 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin ilgili maddesinde “Tezin yazım dili takip ettiği programın öğretim dilidir. Ancak farklı dil ve lehçede ders verilen programlarda tez, ilgili dil veya lehçede yazılabilir. Bu durumda, tez danışmanının Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik kapsamında aranan şartları sağlamış olması (merkezî sınavı yapılmayan dil ve lehçeler için bu şart aranmaz) gerekir.” ifadelerine yer verildi.

 

Dicle Üniversitesi yönetmeliğe eklediği bazı yeni maddelerle birlikte üniversite-sanayi iş birliğini arttırmayı hedeflerken üniversitenin sivil toplum kuruluşlarıyla ve diğer kurumlarla eğitim ve ar-ge çalışmalarına hız verecek ikili anlaşmaların da önünü açmış oldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.