Dolar 32,4270
Euro 34,8896
Altın 2.436,88
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Depremde Hayatını Kaybeden 122 Avukat Diyarbakır’da Anıldı

Depremde Hayatını Kaybeden 122 Avukat Diyarbakır’da Anıldı
REKLAM ALANI
6 Şubat 2024 15:12
177

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Üyeleri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depreminde 122 meslektaşlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 bin deprem şehidini andı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Adliyesi Önünde yapılan basın açıklamasında aralarında Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren ile TBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Mardin Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri ile ve Avukatlar hazır bulundu.

 

 

Daha sonra söz alan Diyarbakır baro başkanı Av. Nahit Eren, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andığını ifade ederken, “Bu ölümlerde rolü olan ve bu ölümlere sebep olanlara yönelik hazırlamış olduğu ortak basın metini Diyarbakır Adliyesi önünde okuyacağız. Evet doğal felaketler hep vardı. Var olmaya da devam edecek. Ancak şunu da çok iyi biliyoruz. Doğal felaketler ölüme sebep olmuyor. Maalesef bizlerin, insanların yada kamu görevlilerinin, ya da devletlerin, aslında tüm biz insanların ihmali ve eksikliğinin yarattığı bir sonuçtur. Benzer felaketleri yaşamaya devam edeceğiz. Ama ölümlerin önüne geçmek bizlerin elindedir. Umarın bu felaketten de gerekli dersleri çıkarır ve yeni felaketlerde veya yeni doğa olaylarda bu kadar yada hiç can kaybı olmayacak tedbirler alınır” dedi.

TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Hicran Kandemir, yaşananların dehşetini anlatmak için sayıların büyüklüğüne sığınmak istemediklerini belirterek,”Resmî açıklamalara göre aralarında 122 meslektaşımızın da olduğu 50 binin üzerinde yurttaşımız hayatını kaybetti, 100 binin üzerinde yaralımız var demek istemiyoruz. Çünkü sevdiklerimizin istatistiklerini tutmak değil, isimlerini ve hatıralarını yaşatmak istiyoruz. İnsanlarımız şehirlerinde tekrar insan onuruna yaraşır yaşam standartlarına kavuşsun istiyoruz. Sorumluların tamamı yargı önünde hesap versin, bu acılar bir daha yaşanmasın istiyoruz. Yakınları aradan geçen bir seneye rağmen bulunamayan ailelerin sesi duyulsun, en azından bir mezar yerine sahip olsunlar istiyoruz. Kaybedilen uzuvların, bir ömür boyu taşınacak yaraların üzerinin ortalamaya yuvarlanmış bir sayıyla kapatılmasını istemiyoruz. Kaybettiğimiz canlarımızın hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.