Dolar 32,3893
Euro 34,7878
Altın 2.396,31
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

DEM Parti’nin DBB Kadın Eşbaşkan Adayı Belli Oldu

DEM Parti’nin DBB Kadın Eşbaşkan Adayı Belli Oldu
REKLAM ALANI
22 Ocak 2024 21:23
372

DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için kadın adayı Serra Bucak olurken, erkek aday yarın belli olacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi aday adayı seçimleri dün yapıldı. Dün yapılan oylamada kadınlardan Serra Bucak yüzde 50+1’i geçerek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı oldu.  Önseçim Komsiyonu Bucak’ın adaylığını kesinleştirdi.

ARA REKLAM ALANI

ERKEK ADAY İÇİN İKİ İSİM YARIŞACAK
Erkeklerde ise yüzde 50+1’i geçen aday olmadı. Yarın (23 Ocak) Eş Başkan adaylığı için, aday adayları Doğan Hatun ve Garip Kandemir için 17 ilçede oylama yapılacak.

 

SERRA BUCAK KİMDİR?
Aslen Siverekli olan Ayşe Serra Bucak, 1976 Diyarbakır dünyaya geldi. 1995 yılında İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesinden, 2006 yılında Almanya’da Köln Üniversitesi- Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun oldu. 2014-2016 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği yaptı.

DEM PARTİ’DEN AÇIKLAMA
DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; “Halkımızın büyük bir özveri ile katıldığı ön seçimler sonucunda, delegelerin yüzde 54 oyunu alan aday adaylarımızdan Serra Bucak Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayımız olarak belirlenmiştir. Halkımıza, partimize ve Amed’e hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.