Dolar 32,2629
Euro 34,7724
Altın 2.441,19
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 20°C

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Eş Başkanlık Mor Çizgimizdir

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: Eş Başkanlık Mor Çizgimizdir
REKLAM ALANI
8 Mart 2024 18:29
114

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde, İstasyon Caddesi’nde Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir miting düzenlendi.

Türkiye genelinde 8 Mart etkinlikleri kapsamında kadınlar, eşitlik ve özgürlük taleplerini bir kez daha dile getirdi. Kadın Meclisi, “Her DEM Direniş Her DEM Özgürlük! Dema Jinan, Vîna Jinan -DEM Jiyan e!” sloganıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Bu etkinliklere Batman, Şırnak, Van, Amed, Mersin ve Mardin’den katılım oldu.

ARA REKLAM ALANI

Parti yetkilileri de 8 Mart kutlamalarına katıldı. Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları Diyarbakır’da, Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu Batman’da, Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise Şırnak’ta yer aldı.

Diyarbakır’daki etkinliklerde konuşan Hatimoğulları, “Selam olsun zindandaki tutsak kadınlara, hoş geldiniz, baş göz üstüne geldiniz.” dedi ve şunları ekledi: “Kadınlar olarak binlerce yıldır mücadele ediyoruz. Sömürüldük, şiddet gördük, öldürüldük ancak asla boyun eğmedik. Eş başkanlık sistemine saldırıldı ama biz boyun eğmedik. 1857’de New York’taki dokuma işçisi kadınlar, eşit işe eşit ücret talebiyle mücadele ederken ateşe verildi. 8 Mart tarihi onların küllerinden doğdu. Kadınlar olarak yaşam hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz.”

Hatimoğulları, kadınların her yerde baskı, şiddet ve katliamlara maruz kaldığını söyledi. Hatimoğulları ayrıca, “31 Mart’ta kazanacağımız belediyelerde demokratik kadın özgürlükçü anlayışımızı hayata geçireceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edeceğiz.” diye ekledi.

Kadın Meclisi olarak eş başkanlık sistemine sahip çıktıklarını belirten Hatimoğulları, Türkiye ve Kürdistan’da toplam 5 bin kadın eş başkan ve yerel yönetimler adaylarının olduğunu vurguladı. Hatimoğulları, “Bizler 8 Mart’ta küllerimizden mücadeleyi yaratan kadınlarız.” diyerek kadınların gücüne vurgu yaptı ve sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.