Dolar 32,3357
Euro 34,8475
Altın 2.389,71
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

DBB’DEN BAL ÜRETİCİLERİNE MALZEME DESTEĞİ

Malzemelerin üreticilere dağıtımı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Salonunda düzenlenen törenle gerçekleşti.

DBB’DEN BAL ÜRETİCİLERİNE MALZEME DESTEĞİ
REKLAM ALANI
20 Mayıs 2021 22:40
1.954

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri salonunda gerçekleşen bal üreticilerine destek programına Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, bal üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Törene katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu, bal üreticilerine hitapta bulunarak sağlanan destek karşılında üretimi arttırıp Diyarbakır’ı bal üretiminde 17’nci sıradan ilk 5’e yükseltmelerini istedi.

 

Kur’an-ı Kerim’de yer alan Nahl Suresinden okuduğu ayet mealleriyle Allah’ın arılara bal yapma emrinden söz ederek konuşmasına başlayan Karaloğlu “Diyarbakır, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde Türkiye’nin öncü illerindendir. Fakat arıcılıkta karnemiz pek parlak değil. Bal üretiminde Türkiye’de 17’nci sıradayız. Şehrimizde 120 bine yakın bal kovanı var ve yıllık bin 400 ton bal üretiyoruz. Bu rakamlar her ne kadar kötü olmasa da Diyarbakır’ın birçok imkanına göre azdır” ifadelerini kullandı.

 

VALİ KARALOĞLU, ÜRETİCİLERDEN İLK 5 SÖZÜ ALDI

 

Destekle 3 yıl içerisinde Türkiye’nin ilk 5 ili sıralamasına girmesi için üreticilerden söz alan Vali Karaloğlu, huzur ve güven ortamında her araziye ulaşabileceklerini aktardı. Vali Karaloğlu, “Diyarbakır tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerinde Türkiye’nin öncü illerinden bir tanesi. Arıcılığa baktığımızda, tarım ve hayvancılık gibi karnemiz parlak değil. Türkiye’de bal üretimi bakımında 17. sıradayız, yaklaşık 120 bin bal kovanımız var. Yıllık bin 400 ton bal üretimimiz var, bu rakamlara baktığımızda çok kötü değil fakat Diyarbakır’ın kapasitesine, arazi yapısına, faunasına, huzur ve güven ortamıyla tüm araziyi kullanma imkanımızın olmasın baktığımızda 17. sıra bize yakışmıyor. Biz arıcı ve bal üreticilerimize destek veriyoruz, onlardan da bir beklentimiz var. Diyarbakır’ı önümüzdeki 3 yıl içerisinde inşallah Türkiye’nin ilk 5’ine sokacağız. Önümüzdeki dönemde Diyarbakır’ı bal üretiminde Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi ve ilk 5 vilayetine getirelim. Yeter ki vatandaşımız üretsin, biz vatandaşımıza gücümüzün yettiği kadar destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.