Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 31°C
Açık
İstanbul
31°C
Açık
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C
Per 29°C

DBB, Hafif Raylı Sistem Projesi’ni Revize Etme Çalışması Başlattı

DBB, Hafif Raylı Sistem Projesi’ni Revize Etme Çalışması Başlattı
REKLAM ALANI
23 Mayıs 2024 19:39
111

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, Hafif Raylı Sistem Projesi’ni revize etme çalışması başlattı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımayı rahatlatmak, halka konforlu, güvenli ve ucuz toplu ulaşım hizmeti sağlamak amacıyla 8 yıldır konuşulan Hafif Raylı Sistem Projesi’ni revize ederek proje ihalesiyle birlikte yapım çalışmalarının yıl içinde başlatılması için çalışmalara başlanıldı.

Projeye ilişkin düzenlenen toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile Genel Sekreter Emrullah Gördük, Genel Sekreter Yardımcıları ve Ulaşım Daire Başkanı katıldı. Toplantıda, raylı sistemler ve ulaşım ana planı değerlendirildi.

14 KİLOMETRE, 20 İSTASYON

20 istasyondan oluşan Hafif Raylı Sistemin 14 kilometre uzunlukta Dağkapı’dan başlayıp, Kayapınar ilçesinde bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kadar planlanan projenin ihalesi ile yapım çalışmalarının bu yıl içinde yapılması hedef olarak belirlendi. Projenin 14 kilometre uzunluğunda ve 20 istasyondan oluştuğunu kaydeden Gördük, “Bir uçtan diğer uca 37 dakikalık bir süre öngörüyoruz. İlk etapta 20 araç alınacak, bunlardan 18 tanesi çalışacak, 2 araç yedekte bulundurulacak. İlk etapta günlük 75 bin yolcu taşınması planlanıyor. 2040 yılına kadar bu kapasite artırılarak devam edecektir” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.