Dolar 32,7385
Euro 35,1325
Altın 2.449,43
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Açık
İstanbul
28°C
Açık
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 31°C
Sal 32°C

Çınar’daki Yangında, Oğluna ‘Beni Bırak, Kendini Kurtar’ Diyen Baba Öldü

Çınar’daki Yangında, Oğluna ‘Beni Bırak, Kendini Kurtar’ Diyen Baba Öldü
REKLAM ALANI
25 Haziran 2024 20:14
90

Diyarbakır- Mardin sınırındaki yangında hayatını kaybeden 15 kişiden İsmail Yardımcı’nın (48) yeğeni Ömer Yardımcı (26), amcasının kırsal Yazçiçeği Mahallesi’nde oturduğunu ve Köksalan’daki yangını söndürmek için en oğluyla yardıma gittiklerini belirterek, “Amcam yanarken, büyük oğlu Yasin, onun yanındaydı. İkisi de yangından kaçarken, artık dayanma gücü kalmadığı için oğlu onu çekmeye çalışmış fakat oğluna ‘Sen beni bırak, kendini kurtar’ demiş. Oğlu kaçarken, amcam da alevler içinde düşmüş ve yanarak can vermiş” dedi. Yaralanan İsmail Yardımcı’nın oğlu Yasin Yardımcı (19) ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi kırsal Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran gecesi çıkıp, rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesi kırsal Yücebağ ile Yetkinler mahallelerine doğru ilerleyen ve yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında; Şehmus Demir, Mazhar Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Azad Yılmaz, Resul Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Buğdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, İsmail Yardımcı, Sinan Deviren, Kerime Erdenli (55), Fadıl Demir (57) ve Zekiye Erdenli (55) yaşamını yitirdi, 78 kişi de hastaneye kaldırıldı. 2 kişinin ise tedavisi sürüyor.

ARA REKLAM ALANI

‘YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN OĞLUYLA YARDIMA GİTMİŞ’

Kırsal Köksalan Mahallesi’nde hayatını kaybeden İsmail Yardımcı, kırsal Yazçiçeği Mahallesi’nde defnedilirken, yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan oğlu Yasin Yardımcı ise tedavisinin ardından taburcu edildi. İsmail Yardımcı’nın yeğeni Ömer Yardımcı, amcasının Köksalan’daki yangını söndürmek için en büyük oğluyla yardıma gittiğini belirterek, “Amcam arkasında 4 yetim bıraktı, söyleyecek başka bir şeyim yok. İsmail amcam, 48 yaşındaydı ve çiftçilik yapıyordu, başka bir iş yapmıyordu. Amcam, Köksalan’da çıkan yangına yardım amaçlı gitmişti, maalesef bizim köyden 3 can gitti. Ne diyeceğimizi de bilemiyoruz. Amcam yanarken, büyük oğlu Yasin onun yanındaydı. İkisi de yangından kaçarken, artık dayanma gücü kalmadığı için oğlu onu çekmeye çalışmış, fakat oğluna ‘Sen beni bırak, kendini kurtar’ demiş. Oğlu kaçarken, amcam alevler içinde düşmüş ve yanarak can vermiş” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.