Dolar 34,1623
Euro 38,1653
Altın 2.914,46
BİST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
27°C
Parçalı Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 24°C

CHP’li Karaca, Moskova’da Nazım Hikmet’in Kabrini Ziyaret Etti

CHP’li Karaca, Moskova’da Nazım Hikmet’in Kabrini Ziyaret Etti
REKLAM ALANI
25 Eylül 2024 16:41
87

TBMM Başkanvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Rusya’nın başkanti Moskova’ya gerçekleştirdiği ziyarette Türk edebiyatının en büyük şairlerinden biri olarak kabul edilen Nazım Hikmet’in kabrini ziyaret ederek dua etti.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Nazım Hikmet’in kabrini ziyaret ettikten sonra sosyal medyada bir paylaşımda bulunan Karaca, “Nazım Hikmet memleket, memleket Nazım Hikmet…” hayatını kullanarak, şairin Türkiye’nin kültürel anlayışındaki yeri ve memleket sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi.

NAZIM HİKMET VE MOSKOVA

Nazım Hikmet, Türk edebiyatının en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilmekte olup, sürgün yıllarının büyük bir bölümü Moskova’da geçirilmiştir. 1963 yılında Moskova’da vefat eden Nazım Hikmet, burada Novodeviçi Mezarlığı’na Defnedilmiştir. Hayatının büyük bir kısmını Türkiye’den kurtaran Nazım Hikmet, eserlerde memleket özlemi ve dünya halklarına olan sevgisini işledi.

KARACA’DAN ŞİİR VE VEFA MESAJI

Ziyaret sırasında Karaca, Nazım Hikmet’in eserlerinde hayranlığını dile getirerek, onun mirasını gelecek nesillere aktarmanın önemli bir görev olduğunu ifade etti. Karaca, “Nazım Hikmet, sadece bir şair değil, aynı zamanda halkın sesi, adaletin ve özgürlüğün simgesi olmuştur. Onun şiirleri ve bütünlüğü, bugün de bize ışık sağlıyor

Nazım Hikmet’in memleket sevgisini ve insan haklarına olan bağlılığını anımsatan Karaca, bu anlamlı ziyaretin Türkiye-Rusya ilişkilerinde ve iki halk arasında kültürel bağların güçlendiğini ve bir niteliğini taşıdığını belirtti.

CHP’li Gülizar Biçer Karaca’nın da içinde yer aldığı TBMM heyeti, Rusya ile birimlerin birimleri ve iş birliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla bir dizi toplantıları organizasyonu Moskova’ya toplandı. Heyet, ziyareti sırasında Nazım Hikmet’in kabrine giderek, Türk edebiyatının bu büyük miyas saygıyla andı.

KARACA’NIN PAYLAŞIMI SOSYAL MEDYADA GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Karaca’nın Nazım Hikmet ziyaretiyle ilgili paylaşımı, sosyal medyada kısa sürede büyük ilgi gördü. Özellikle Nazım Hikmet’in şiirlerini ve mücadelesini yedi birçok kullanıcısı, Karaca’nın bu ziyaretine duygu dolu yorumlarla destek verdi. Bu anlamlı ziyaret, hem Nazım Hikmet’in Türkiye edebiyatında hem de dünyadaki gelişimini bir kez daha hatırlattı, hem Türkiye-Rusya arasındaki kültürel köprülerin güçlenmesine vesile oldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.