Dolar 32,3732
Euro 34,7780
Altın 2.439,60
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

CHP’li Başkandan Veryansın: “Bırakın Belediye Başkanlığını, 1 Meclis Üyemiz Bile Yok”

CHP’li Başkandan Veryansın: “Bırakın Belediye Başkanlığını, 1 Meclis Üyemiz Bile Yok”
REKLAM ALANI
3 Ekim 2023 13:24
333

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Mardin İl Başkanlığı’na geçici olarak atanan, Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Prof. Dr. Hasan Eken, “Bırakın belediye başkanlığını, il genelinde 1 tane meclis üyemiz bile yok. Bu bizim hatamız. Vakti zamanında çalışmamışız, azmetmemişiz, halkla gerekli temasları kuramamışız, sadece kendi odalarımızda oturup, seçim zamanında sahaya çıkmışız ve halk da bize gerekli desteği vermemiş” dedi.

CHP Genel Merkezi tarafından, 14 ve 28 Mayıs’taki genel seçimlerde yaptığı açıklamaların ardından görevden alınan İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan’ın yerine geçici olarak atanan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Prof. Dr. Hasan Eken, il teşkilatı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Eken, başkanlık görevini 7 Ekim’de yapılacak il kongresinde, delegelerin yüzde 10 desteğini alan herkesin demokratik hakkını kullanarak aday olabileceğini söyledi.

ARA REKLAM ALANI

 

‘DEMEK Kİ HALKLA GEREKLİ TEMASLARI KURAMAMIŞIZ’

Yerel seçimlerde 5 belediye başkanlığını kazanma hedeflerinin olduğunu kaydeden Eken, “Artuklu, Yeşilli, Ömerli, Midyat ve Dargeçit ilçelerindeki belediyeleri kazanmayı hedefliyoruz. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerde 2-3 meclis üyeliği kazanmayı hedefliyoruz. Malumunuz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bırakın belediye başkanlığını, bir tane meclis üyemiz bile yok. Biz bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Bu bizim hatamız. Demek ki, vakti zamanında çalışmamışız, azmetmemişiz, halka gerekli temasları kuramamışız, halkın problemlerine çözüm önerilerimizi iletmemişiz, halkın problemlerinin çözülmesi için belediyeler üzerinde baskı unsuru olmamışız ve biz kendi odalarımızda oturmuşuz, seçim zamanında sahaya çıkmışız ve halk bize gerekli desteği vermemiş. Ama son 2 aydır halkın bütün sorunlarına temas ediyoruz, sorunları gündeme taşıyoruz” dedi.

‘SEÇİMİN FATURASI SADECE CHP’YE DEĞİL DİĞER SİYASİ PARTİLERE DE KESİLMELİDİR’

CHP’deki değişim tartışmalarına değinen Eken, “Seçimlerden sonra fatura sadece CHP’ye ve onun lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kesilmeye çalışılıyor. Bu gerçekten haksızlık, neden haksızlık? Çünkü iktidar seçimlerinde iki tane blok vardı: Cumhur ve millet ittifakı bloğu. Millet İttifakı bloğu seçimi kaybetti, Cumhur İttifakı bloğu seçimi kazandı. Peki, bunun faturası kime kesilmeli, sadece CHP’ye değil diğer siyasi partilere de kesilmelidir. Ama konuşmalara bakıyoruz, diğer siyasi partiler sanki kendileri seçim sürecinde hiç yokmuşlar gibi, ‘belki de yoktular’ kendi özerlerine almıyorlar. Varsa yoksa CHP’ye ve onun lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kesmeye çalışıyorlar. Bu doğru değildir” diye konuştu.(DHA)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.