Dolar 32,3436
Euro 34,8531
Altın 2.377,72
BİST 10.267,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

ÇALIŞMALAR KARARA BAĞLANDI

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Oda/Borsa Müşterek toplantısının 7.si gerçekleştirildi. Toplantıda Oda ve Borsanın müşterek çalışmalarıyla kentte yapılabilecek projeler ile planlanan çalışmalar karara bağlandı.

ÇALIŞMALAR KARARA BAĞLANDI
REKLAM ALANI
11 Ekim 2021 12:33
1.433

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) , Odalar ve Borsalar kanunu  gereği  dört ayda bir yapılması gereken   Oda/Borsa Müşterek toplantısına Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Oda/Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri ve  Genel sekreterleri katıldı.

 

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Ticaret Borsasında gerçekleştirilen toplantıda Konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Kentin ve Oda ve Borsa Üyelerinin gelişimi için  ortak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odamız ile Diyarbakır Ticaret Borsamız ticarette ve sanayide ağırlığı olan, tarımsal üretimde de önemli bir yeri olan Diyarbakır’ın her alanda gelişimi için birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’ dedi.

 

Yeşil,’’ Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Oda ve Borsa olarak ilimizde Kovid-19 salgınının ticari hayata etkilerini hep birlikte asgariye indirmek için çalışmalarımızı sürdürdük. Birlikte düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Oda/Borsa Müşterek toplantılarımızda almış olduğumuz kararlar ile  atacağımız adımlarla normalleşme sürecinde ilimiz, Üyelerimiz ve Diyarbakır iş camiamız için faydalı olacağımıza inanıyorum. Bu nedenle burada alınacak kararların şimdiden ilimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise Oda ve borsanın birlikteliğinin, geçmişten gelen bir kültür olduğunu dile getirdi.  Bu birlikteliği kurumsal birlikteliğe dönüştürmenin önemine değinen Kaya, “Diyarbakır’da bir sivil toplum birlikteliği var, bu birliktelik kamu çalışmalarını da tetikliyor” dedi.

 

Kaya, Lojistik Merkez çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek ihale sürecinin neticelenmesini beklediklerini belirtti. Bu alanda özellikle pamuk Lisanslı Depoculuk kurulmasına yönelik Oda ve Borsa olarak ortak şirket kurulacağını belirtti.

 

Yapılan konuşmaların ardından Oda/Borsa Müşterek toplantısının 7.sı gerçekleştirildi. Toplantıda İlimizde kurulması planlanan Lojistik Merkez çalışmaları, Lojistik Merkez bünyesinde kurulması düşünülen Hububat ve Pamuk Lisanslı depoculuk ile ilgili yapılan çalışmalar, Bölge İstişare Toplantısı, Arabuluculuk  Semineri, Antalya, İzmir ve İstanbul  illerinde düzenlenecek Fuar Organizasyonları hakkında, DTSO ile DTB ortaklığında yapılacak çalışmalar karara bağlandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.