Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Bin 500 Öğrenciye Yaz Kampı!

Bin 500 Öğrenciye Yaz Kampı!
REKLAM ALANI
6 Ağustos 2023 18:15
305

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, İlçede ikamet eden 8-15 yaş arası 1500 dezavantajlı çocuğa yönelik bir çok etkinlik ve aktivitenin yer aldığı 3 günlük yaz kampının startını verdi.

Mardin yolu üzeri Karaköprü bölgesinde bulunan fidanlık Piknik alanında start alan yaz kampında çocuklara İzcilik faaliyetleri, İtfaiye eğitimi, Yeşilay eğitimi , Müzik Dinletileri, Parkur Sporları, Kitap Okuma, Açık Hava Sinema Gösterimleri, Yüzme, Kamp Ateşi gibi bir çok eğitimler verilerek çocukların sosyal ve kültürel anlamda deneyim kazanması amaçlanıyor.

ARA REKLAM ALANI

Diyarbakır Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci,Yenişehir ilçesinde velilerden gelen yoğun talepleri üzerine ikinci kez maddi imkanı bulunmayan ve daha önce tatil deneyimi yaşamayan 8-15 yaş grubu çocuklar için kamp düzenlediklerini söyledi.

1500 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla tatile erişemeyen 8-15 yaş arası çocuklara yönelik olarak düzenlenen Yaz kampında, tecrübeli eğitmenler eşliğinde, eğitici ve öğretici sosyal aktivitelerin düzenlediğini anlatan Başkan Beşikci,
Her grup öğrencimizin kamp süresi 2 gece 3 gündüz kalacak şekilde planlanmıştır. Kampın ilk gününde belediyemizin servis araçları ile öğrencilerimiz belirlenen konumdan ailesinden teslim alınmakta,kampın son günü tekrardan öğrencilerimizi ailelerimize teslim edilmektedir. Kampa katılan çocuklarımıza Çanta, havlu, terlik, bone, havuz gözlüğü, şort, mayo, tişört gibi hediyelerde verilmektedir. Şu ana kadar 800 öğrencimiz kampımız için başvurmuştur. Bu rakamı 1500 öğrencimiz ile tamamlayacağız.’’ şeklinde konuştu.

HER ZAMAN GELMEK İSTİYORUM

Yenişehir Belediyesi yaz kampına katılan ilkokul 3 sınıf öğrencisi Ercan Daren Çevik isimli öğrenci, İlk kez dışarı çıktığını ve bu güne kadar herhangi bir tatil yapmadığını belirterek,’’Beni buraya getiren herkese teşekkür ediyorum.Çok güzel ve çok eğlenceli geçiyor. Hocalarımız burda benim doğum günümüde kutladı. Her zaman gelmek istiyorum.’’ dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.