Dolar 32,5217
Euro 34,7908
Altın 2.440,14
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Batman’ın ‘Seksek’ Kaldırımında Herkes Sekerek Geçiyor

Batman’ın ‘Seksek’ Kaldırımında Herkes Sekerek Geçiyor
REKLAM ALANI
11 Ocak 2024 12:25
228

Batman’da, esnaf Abdulkadir Tatlı, okul çıkışlarında iş yerinin önünden geçen çocukların oynamaları için, kaldırıma, belirli mesafelerle ‘seksek’ oyununun karelerini çizip, çeşitli renklerde boyadı.

Bebek arabasıyla geçen annelerin ve alışverişten dönenlerin de ellerinde poşetlerle seksek oynadığı kaldırımla ilgili olumlu tepkiler aldığını söyleyen Tatlı, “Çocukların yanı sıra ebeveynlerinin ve yetişkinlerin de oynadığını görünce, çok şaşırdım. Çok basit dokunuşların bile insanları ne kadar mutlu ettiğini fark ettim” dedi.
Bahçelievler Mahallesi’nde beyaz eşya yetkili servisi olan Abdulkadir Tatlı, iş yerinin önünden geçen çocukların oynamaları için kaldırımda belirli mesafelere, çocukluğunda oynadığı ‘seksek’ oyununun karelerini çizip, çeşitli renklerde boyadı. Çocukların yanı sıra bebek arabalı annelerin ve alışverişten dönenlerin de ellerinde poşetlerle seksek oynayarak geçtiği kaldırımın son hali olumlu tepkiler aldı. Özellikle çocukların öğle ve akşam saatlerindeki okul çıkışlarında eğlenmelerini istediğini söyleyen Tatlı, “Arkadaşım Engin ile beraber basit bir fırçayla, farklı renk boyalarla bu kaldırımı renkli ‘seksek kaldırımı’na çevirdik. Özellikle okul zamanı çocukların yanı sıra ebeveynlerinin ve yetişkinlerin de oynadığını görünce, çok şaşırdım” dedi.

ARA REKLAM ALANI


KALPLERE DOKUNUŞ
Yaptıklarının birçok insanın kalbine dokunduğunu fark ettiklerini söyleyen Tatlı, “Çocukların yaşadığı mutluluğun ötesinde, çocukluğunu yaşamamış büyüklerin de içindeki çocukluk duygusunun ortaya çıktığını gördüm ve mutlu oldum. Bu konuda özellikle çocukların anne ve babalarından, çevredekilerden çok güzel geri dönüşler aldım. Çok basit dokunuşların bile insanları ne kadar mutlu ettiğini fark ettim. Betonlaşmanın bu kadar arttığı bir dönemde, çocuklara bu kadar küçücük bir alanda, bu yaşam alanını yapmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
‘BİZİ GEÇMİŞE GÖTÜRDÜ’
Mahallede yaşayan Serhat Ayçiçek, “Her gün geçtiğim bu kaldırımda, eskiden oynadığımız seksek oyununun yapıldığını görünce, çok sevindim. Bizi geçmişe götürdü açıkçası. Çocuklarla beraber oynuyoruz. Bunu yapan arkadaşlardan Allah razı olsun. Buradan günde en az 100 çocuk geçiyor ve hepsi mutlu bir şekilde oynuyor. Biz de arada bir katılıyoruz onlara, beraber oynuyoruz. Çocuklar bu oyunu oynadığı zaman, büyüklerin de yüzündeki tebessümü, mutlu olduklarını görebiliyoruz” dedi.


Okul dönüşlerinde bir süre seksek oynadığını belirten Muhammed Sefa Tunç (13), “Okuldan gelirken her gün oynuyoruz. Çok eğlenceli, mutluyuz. Büyük veya küçük fark etmiyor, buradan geçen herkes oynuyor. Yapanlar için de teşekkür ederim. Arkadaşlarımızla okuldan çıkarken bazen burada sek sek oynamak istiyoruz. Onlarla beraber gelip oynuyoruz” diye konuştu.
Berfin Kılınç (10) ise emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bizim için buraya seksek alanı kurmuşlar. Biz buradan gelince eğlenerek oynuyoruz. Bunu yapanlara çok teşekkür ederiz” dedi. (Kaynak: DHA/ BAYRAM AYHAN)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.