Dolar 34,0169
Euro 38,0176
Altın 2.827,23
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Bağlar’ın Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezleri!

Bağlar’ın Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezleri!
REKLAM ALANI
5 Ağustos 2024 16:35
113

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezleri, Körhat ve Kaynartepe mahallelerinde çocuklar ve aileler için sosyal, bilişsel, psikolojik destek sunuyor.

Bağlar Belediyesi’nin Körhat ve Kaynartepe mahallelerinde bulunan Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezlerinde çocuklar bir yandan oyun odalarında atölye çalışmalarına katılırken, bir yandan da zihinsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyen eğitimler alma imkanı buluyor. Aileler için de bir destek merkezi olan Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezleri, Bağlar’da önemli dayanışma ve destek merkezi olarak çalışmalarını yürütüyor.

ARA REKLAM ALANI

KÜRTÇE DERSLERİ VERİLİYOR

Körhat Mahallesi’nde bulunan merkezde (Alay Solin) 4-6 yaş grubu çocuklar için oyun odalarında atölyeler düzenleniyor. Sabah ve öğlen iki grup şeklinde oluşturulan atölyelerde çocukların gelişimine uygun etkinlikler yapılıyor. 7-14 yaş grubundaki çocuklar için de müzik, resim, bilgisayar, bulmaca, akıl ve zeka oyunlarının yanı sıra matematik, İngilizce gibi eğitime destek dersleri de veriliyor. Çocuklar için Kürtçe kursu da verilen merkezde, yaş gruplarına uygun düzenlemeler yapılıyor.

OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANIYORLAR

Çocuklar atölyeler dışında özel gün ve haftalarda tarihi mekanları, sosyal alanları gezip görme imkanı bulabiliyor. Günün önemine uygun eğitim ve seminerlere katılan çocuklar için her Cuma günü de sinema seansı düzenleniyor. Kütüphaneden de yararlanan çocuklar burada okuma alışkanlığı kazanma fırsatı buluyor.

YÜZME HAVUZU ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILIYOR

Kaynartepe Mahallesi’nde bulunan Solin Oyun Evi ve Yüzme Havuzu ise mahalle sakinleri için önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Şu ana kadar 600 çocuğun yararlandığı havuz haftanın 6 günü açık. Kadınlar için ise haftanın bir günü açık olan havuz için kayıtlar alınmaya devam ediyor. 4-6 yaş için oyun odaları, 7-14 yaş için eğitimler ve atölyeler burada da düzenlenmeye devam ediyor.

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Her iki merkezde de sadece çocuklar için değil aileler için de eğitim ve seminerler düzenleniyor. Madde bağımlılığı, meme kanseri, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık seminerleri bu çalışmalardan sadece birkaçı. Özel gün ve haftalara uygun etkinlikler yetişkinler için de sürüyor.

AİLELERİN İHTİYAÇLARI BELİRLENİYOR

Çalışmalarını sadece kurum içi ile sınırlandırmayan Solin emekçileri, her hafta aile ziyaretleri yaparak, çalışmalarının sonuçlarını tespit ediyor. Ailelerin talep ve ihtiyaçlarına göre psikolojik ya da hukuki destek için gerekli yönlendirmeler yapılıyor. Kurum psikologu tarafından çocuklar ve aileleri için destek veriliyor.

‘AMACIMIZ ÇOCUKLARA VE AİLELERİNE DESTEK OLMAK’

Merkezlerin Genel Koordinatörü Aynur Özbay Tolucan, amaçlarının çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek olduğunu belirterek, hem çocuklara hem de ailelerine destek olmak için çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.