Dolar 34,0624
Euro 38,0730
Altın 2.832,41
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Yağmurlu
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Bağlar’da 683 Çocuğa Giyim Desteği Sağlandı!

Bağlar’da 683 Çocuğa Giyim Desteği Sağlandı!
REKLAM ALANI
7 Ağustos 2024 11:52
125

Bağlar Belediyesi’ne bağlı olarak çalışan Günışığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, yurttaşlar arasında köprü kurarak, ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Mağazada 4 ayda 212 aile ile 683 çocuğa giyim desteği sağlandı.

(HABER: SEYFETTİN EKEN)

ARA REKLAM ALANI

Bağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Günışığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, yurttaşlar arasında dayanışma köprüsü kuruyor. Bağlar Belediyesi, esnaf ve gönüllü yurttaşların birlikte çalışmasıyla büyüyen mağazada, ihtiyaç sahibi aileler için giyim desteği sağlanıyor.

Günışığı çalışanları büyük bir emekle kendilerine başvuran ailelerin yanı sıra yaptıkları saha çalışmalarında da dayanışmaya ihtiyaç duyan aileleri belirleyerek, çocuklar ve yetişkinler için destek sağlıyor.

Yoğun bir çalışmanın içinde olan Günışığı çalışanları, öncelikle başvuran aile ile ön görüşme yapıyor. Sonrasında ailenin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amcıyla ev ziyareti yapılıyor. Maddi koşullar, çocukların durumu, öğrenci sayısı gibi fiziki koşullar kayıt altına alınarak, aile için destek sağlanıyor.

AİLELERİN DURUMU TAKİP EDİLİYOR

Aileleri mağazada güler yüzle karşılayan Günışığı çalışanları, çocuklara ve yetişkinlere ihtiyaç ve isteklerine uygun olan kıyafet ve ayakkabı desteği veriyor. Aile ziyaret formu hazırlayan mağaza çalışanları, düzenli bir şekilde takibini de yapıyor.

Öncelikli olarak 0-16 yaş grubunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan mağaza, özel günlerde ayrı bir yoğunluk yaşıyor. Bayramlarda ailelere ulaşan mağaza çalışanları, çocuklar için özel hediyeler hazırlıyor.

2007’de kurulan Günışığı Mağazası, her yıl yaz ve kış olmak üzere en az iki kez ailelere destekte bulunuyor. Sadece giyim değil ev ziyaretlerinde ya da başvurucuların beyanıyla tespit edilen psikolojik, hukuki destek ihtiyaçları için de ilgili merkezlere yönelendirmeler yapılıyor.

Mağaza, Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarını kapsayan 4 aylık süreçte 212 aile ile 683 çocuğa destek sağladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.